Skrzypienie oparcia - demontaż blachy tylnego oparcia

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

davvi
Świeżak
Imię: Dawid
gadu: 0

Skrzypienie oparcia - demontaż blachy tylnego oparcia

Post autor: davvi »

Moja Panda generalnie nie sprawia żadnych problemów. Technicznie auto jest naprawdę fajne. Ale toczy mnie kilka uciążliwych dolegliwości. Najgorszą jest skrzypienie tylnego oparcia. Jestem przekonany, że nie jest to kwestia zawiasów. Piszczenie ewidentnie dochodzi z "wnętrza" oparcia. Na moje oko jest to skrzypienie sprężyn znajdujących się pod obiciem. Kiedy jadę z pasażerem i słyszę te odgłosy dostaję białej gorączki i robię się czerwony ze wstydu. Chciałbym zapytać czy jest sposób, aby pozbyć się blachy, która jest na oparciu od strony bagażnika i to tak, aby dało się ją z powrotem założyć.
Foto:
http://www.katalog-samochodow.pl/files/ ... -14196.jpg
Gdyby ktoś miał jakiś inny skuteczny sposób na wyeliminowanie tej przypadłości to będę zobowiązany.
ucan
Świeżak
Imię: to masz

Re: Skrzypienie oparcia - demontaż blachy tylnego oparcia

Post autor: ucan »

Kupić auto segmentu c a na poważnie może zwyczajnie to zdjąć i jakąś pianką obkleić dookoła.
Ostatnio zmieniony czw 16:10, 31 gru 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Literówki i polskie znaki. Naruszenie Pkt.11 Reg.Forum! Proszę zwracać uwagę na pisownię.
davvi
Świeżak
Imię: Dawid

Post autor: davvi »

Mam tę blachę po prostu podważyć? Np. śrubokrętem?
Awatar użytkownika
olo 1
Maniak
Imię: Olek

Post autor: olo 1 »

Nigdy nie rozbierałem tylnej kanapy, ale tam nie ma sprężyn.Jest to chyba wytłoczka tak jak w przypadku przednich siedzisk. Może skrzypieć mocowanie oparcia w zamkach.Podokręcaj wszystko i oklej taśmą na próbę.Ktoś na forum malował blachę to i opis powinien być. Spróbuj przez opcję szukaj.
ODPOWIEDZ