Webasto - gdzie podłączyć się pod nadmuch?

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

mjb9029
Świeżak
Imię: Mariusz
gadu: 0
Kontakt:

Webasto - gdzie podłączyć się pod nadmuch?

Post autor: mjb9029 »

Hej,

Sąsiad zamontował mi webasto w Pandzie - działa, polecam :-)
Działa - czyli odpalone, podpięte, zainstalowane - zostało jeszcze podpięcie pod nawiewy.
Jak to wpiąć najprościej? Da się jakoś wysterować temperaturę?
Np. mam ustawioną temp. na zimne powietrze, a po załączeniu webasta chcę, żeby dmuchało gorące... obecnie muszę pilnować, żeby zostawiać auto z temp. ustawioną na maxa.

I kolejne pytanie: jak wpiąć się w nawiewy, żeby np. zawsze dmuchało na 2 biegu, nawet, jeżeli zostawiłem na 1 albo na 0.

pozdrawiam i czekam na porady... i proszę nie pytać, PO CO mi webasto.... jak to mówi moja żona: BO TAK!!! ;-)
Ostatnio zmieniony pt 17:18, 18 gru 2015 przez Carolcia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zastąpienie wyrażenia wulgarnego. Następnym razem zostaną wyciągnięte konsekwencje.
arnold
Wymiatacz
Imię: Arnold

Re: Webasto - gdzie podłączyć się pod nadmuch?

Post autor: arnold »

Takie co grzeje wodę?
To regulacji temperatury nie obejdziesz bo jak. A co do nawiewu to nie chcę się mądrzyć, bo są ludzie którzy znajdą na to sposób.
Ale mi szkoda byłoby akumulatora, a ciepłe powietrze od razu po zapaleniu już dużo daje.
mjb9029
Świeżak
Imię: Mariusz
Kontakt:

Post autor: mjb9029 »

Podłączone.
Regulacji temperatury tak jak napisałeś - nie obejdę - muszę np. wieczorem ustawić temp. na max, bieg na 2-3, zaprogramować webasto na np. 6 rano i jazda ;-) Po 10-15 min. jest jak w saunie.
Pewnie dla wersji z climatronikiem dałoby się to zrobić inaczej, ale to dodatkowe koszty (jakieś moduły itp.).
Teraz planuję dokupienie modułu GSM, żeby tym sterować z telefonu ;-)
Polecam - fajna sprawa.
Webasto kupione na allegro za kilka stówek, sąsiad - magik, który wszystko naprawi, wszystko podepnie i nie ma rzeczy, której by nie zrobił, nawet, jak inni mówią, że się nie da ;-)
Awatar użytkownika
przetwornica
Profesjonalista
Imię: Marek

Post autor: przetwornica »

Mariusz, piecyk kupiłeś benzynowy? Jak wpinałeś się do zbiornika paliwa?
Chętnie bym to kiedyś pooglądał :)
ODPOWIEDZ