Uszczelniacze skrzyni
Uszczelniacze skrzyni
czy w pandzie tak to wygląda ?
wału korbowego 74x88x8
wałek sprzęgłowy 19,8x40x5,5/8
jutro zwalam skrzynie to przy okazji wszystkie siemeringi bym wymienił, tam coś jeszcze jest ?
wału korbowego 74x88x8
wałek sprzęgłowy 19,8x40x5,5/8
jutro zwalam skrzynie to przy okazji wszystkie siemeringi bym wymienił, tam coś jeszcze jest ?
PROFESJONALNE ZDJĘCIA TWOJEGO SAMOCHODU ? ZAPRASZAM NA PRIV
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
- gadu: 0
Re: Uszczelniacze skrzyni
Simeringi półosi.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/" onclick="window.open(this.href);return false; <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
-
Mastrojani
- Świeżak
- Imię: Marcin
Panda 1.3 Mjet 2k5 - uszelniacze półosi skrzyni biegów.
Witajcie,
Tak wiem - widziałem już tutaj podobny post. Z tego, co zdążyłem się zorientować - jest to dość popularny problem tych samochodów.
Podczas wymiany turbiny odkryłem, że półosie puszczają olej ze skrzyni - cała jest mokra oraz poklejona.
Z tego co mi wiadomo pewien mechanik kilka lat temu wymieniał ów uszczelniacze - jak widać problem pozostał.
Pytanie - jakie uszczelniacze najlepiej kupić? Czy macie namiar na jakieś dobre i sprawdzone uszczelniacze?
Pozdrawiam.
Tak wiem - widziałem już tutaj podobny post. Z tego, co zdążyłem się zorientować - jest to dość popularny problem tych samochodów.
Podczas wymiany turbiny odkryłem, że półosie puszczają olej ze skrzyni - cała jest mokra oraz poklejona.
Z tego co mi wiadomo pewien mechanik kilka lat temu wymieniał ów uszczelniacze - jak widać problem pozostał.
Pytanie - jakie uszczelniacze najlepiej kupić? Czy macie namiar na jakieś dobre i sprawdzone uszczelniacze?
Pozdrawiam.
[Panda 1.3 MultiJet][facebook.com/InfiniteSkyPoland][Filmowanie z Powietrza]
- morpheus1581
- Klubowicz na emeryturze
Pytanie do posiadaczy Multijetów. Ostatnio zauważyłem, że mam zapocone osłony półosi.
Czy tam są typowe uszczelniacze półosi tak jak na przykład miałem w seicento? Chyba nie bo nigdzie nie mogę znaleźć czegoś takiego jak uszczelniacze.
Co tam jest stosowane? Czy tylko oringi czy siemeringi?
Jeśli ktoś już to robił w Multijecie to proszę o link do tych uszczelniaczy. Na jedną i drugą stronę.
Dzięki.
Czy tam są typowe uszczelniacze półosi tak jak na przykład miałem w seicento? Chyba nie bo nigdzie nie mogę znaleźć czegoś takiego jak uszczelniacze.
Co tam jest stosowane? Czy tylko oringi czy siemeringi?
Jeśli ktoś już to robił w Multijecie to proszę o link do tych uszczelniaczy. Na jedną i drugą stronę.
Dzięki.
Moja Panda
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
Generalnie nie wiem czy warto kupować przed naprawą. Jeśli gniazda uszczelniaczy są już wyrobione to jedyna rada rozebrać, pomierzyć i dopiero na tej podstawie dobierać. Przynajmniej u mnie tak robiono. A i tak dopiero drugim razem się udało.
-
Rejmi
- Stały bywalec
- Imię: Rejmi
Cholercia u siebie zauważyłem to samo - mam mokro przy skrzyni przy lewej półosi....
da radę to zrobić własnym sumptem?
dużo z tym roboty?
jakie problemy można napotkać przy naprawie?
da się to zrobić w garażu mając jako-takie pojęcie i umiejętności posługiwania się narzędziami?
jaki może być orientacyjny czas naprawy?
i co najważniejsze... co może być przyczyną? czy tylko jakiś uszczelniacz?
samochód ma dopiero 50 tyś przebiegu.
da radę to zrobić własnym sumptem?
dużo z tym roboty?
jakie problemy można napotkać przy naprawie?
da się to zrobić w garażu mając jako-takie pojęcie i umiejętności posługiwania się narzędziami?
jaki może być orientacyjny czas naprawy?
i co najważniejsze... co może być przyczyną? czy tylko jakiś uszczelniacz?
samochód ma dopiero 50 tyś przebiegu.
- morpheus1581
- Klubowicz na emeryturze
Uszczelniacze to słabe punkty wszystkich fiatów.
Odradzam robić to samemu jeśli nigdy tego nie robiłeś. Koszta naprawy u mechanika nie są takie duże.
Same uszczelniacze kosztują ok 25 zł. Myślę, że mechanik nie powinien skasować więcej niż 100
Odradzam robić to samemu jeśli nigdy tego nie robiłeś. Koszta naprawy u mechanika nie są takie duże.
Same uszczelniacze kosztują ok 25 zł. Myślę, że mechanik nie powinien skasować więcej niż 100
Moja Panda
-
Rejmi
- Stały bywalec
- Imię: Rejmi
pytam bo będę wymieniał amortyzatory z przodu więc miałbym za jednym podejściem robotę
a czy słaby punkt? hmm miałem pandę 1.1 i do chwili sprzedania czyli 170 tys nalotu nie miałem kompletnie tego problemu.
a czy słaby punkt? hmm miałem pandę 1.1 i do chwili sprzedania czyli 170 tys nalotu nie miałem kompletnie tego problemu.