Brak podświetlenia
- Complit
- WOLF HUNTER
- Imię: Robert
- gadu: 0
Brak podświetlenia
Witam
Od dziś przestały mi świecić włączniki opuszczania szyb. Jak je wyciągnąć żeby ich nie uszkodzić? A druga sprawa to co tam są zastosowane żarówki? Może da się wsadzić diody?
Od dziś przestały mi świecić włączniki opuszczania szyb. Jak je wyciągnąć żeby ich nie uszkodzić? A druga sprawa to co tam są zastosowane żarówki? Może da się wsadzić diody?
- Huczas
- Klubowicz na emeryturze
- Kontakt:
Re: Brak podświetlenia
Standardowo są tam diody które ja sobie podmieniłem z pomarańczowych na niebieskie.
Zdjęcie może pomoże.

Zdjęcie może pomoże.

podczepię się pod temat, bo podobny problem.
Od pewnego czasu zauważyłem ze nie świeci mi podświetlanie pokrętła od regulacji miejsca gdzie ma lecieć powietrze (tak jak na zdjęciu). Pozostałe podświetlenia działa idealnie
Wie ktoś może jak to zdemontować i jaka tam jest żarówka (bo podejrzewam ze się spaliła) pozdro
Od pewnego czasu zauważyłem ze nie świeci mi podświetlanie pokrętła od regulacji miejsca gdzie ma lecieć powietrze (tak jak na zdjęciu). Pozostałe podświetlenia działa idealnie
Wie ktoś może jak to zdemontować i jaka tam jest żarówka (bo podejrzewam ze się spaliła) pozdro
- Wiesław90
- Wymiatacz
- gadu: 8226161
w tym miejscu mam to samo z żarówką, po prostu ma luzy i sie rusza, u mnie wystarczyło docisnąć i znowu świeciła.
A co do pytania Complit , to w środku tych przełączników są diody, raczej nie do przepalenia. Do wyciągnięcia będziesz potrzebował płaski i cienki śrubokręt, wkładasz w szczelinę i wyciągasz, możesz sobie pomóc drugim płaskim jak nie będzie chciało wyjść .
Niestety nie wiem czym taki objaw może być spowodowany
A co do pytania Complit , to w środku tych przełączników są diody, raczej nie do przepalenia. Do wyciągnięcia będziesz potrzebował płaski i cienki śrubokręt, wkładasz w szczelinę i wyciągasz, możesz sobie pomóc drugim płaskim jak nie będzie chciało wyjść .
Niestety nie wiem czym taki objaw może być spowodowany
Jak ktoś ma w życiu pecha to i w bananie pestkę znajdzie. XD
- michalijegopanda
- Bywalec
- Imię: Michał
- gadu: 6581933
-
HasaN
- Aktywny
- Imię: Adam
A jakie to są diody ? Wgl jakie są diody na całym kokpicie 
- antracity
- Świeżak
- Imię: Artur
Witam,
na wstępie przepraszam za "laickie" pytania przyznam się bez bicia - jestem motoryzacyjnym impotentem - auto jest dla mnie narzędziem - takim samym jak telefon komórkowy, zmywarka czy pralka.
Pewnego pięknego dnia podczas jazdy w nocy zaczęły mrugać mi na przemian światła mijania. Z czasem padły całkowicie. Okazało się, że to wina osławionej "szarej kostki". Znajomy elektryk na "podwójnym gazie" usunął przepaloną kostką i wstawił swoją i mówił , że "obszedł". Całą winę zrzucił na ASO Fiata, gdzie w sposób upośledzony podłączono gniazdo zapalniczki.
Od jakiegoś czasu borykam się jednak z innym problemem - w kabinie padło podświetlenie przycisków sterujących opuszczanie szyb, podświetlenie pokręteł regulacji nawiewem. Najbardziej niepokojącym problemem jest nagrzewające się bezpieczniki pod kierownicą przy "dawnej szarej kostce" - jeden z nich wręcz stopił się.
Co może być przyczyną...?
na wstępie przepraszam za "laickie" pytania przyznam się bez bicia - jestem motoryzacyjnym impotentem - auto jest dla mnie narzędziem - takim samym jak telefon komórkowy, zmywarka czy pralka.
Pewnego pięknego dnia podczas jazdy w nocy zaczęły mrugać mi na przemian światła mijania. Z czasem padły całkowicie. Okazało się, że to wina osławionej "szarej kostki". Znajomy elektryk na "podwójnym gazie" usunął przepaloną kostką i wstawił swoją i mówił , że "obszedł". Całą winę zrzucił na ASO Fiata, gdzie w sposób upośledzony podłączono gniazdo zapalniczki.
Od jakiegoś czasu borykam się jednak z innym problemem - w kabinie padło podświetlenie przycisków sterujących opuszczanie szyb, podświetlenie pokręteł regulacji nawiewem. Najbardziej niepokojącym problemem jest nagrzewające się bezpieczniki pod kierownicą przy "dawnej szarej kostce" - jeden z nich wręcz stopił się.
Co może być przyczyną...?
Ostatnio zmieniony pn 13:07, 10 sie 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wątek został tu przeniesiony. Prosimy by najpierw używać wyszukiwarki forum, zamiast niepotrzebnie tworzyć zdublowany wątek.
Powód: Wątek został tu przeniesiony. Prosimy by najpierw używać wyszukiwarki forum, zamiast niepotrzebnie tworzyć zdublowany wątek.
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
Dużo tych tematów natworzyłeś, a na większość są odpowiedzi w wyszukiwarce:
viewtopic.php?p=34997#p34997
Było coś bardziej wartościowego.
Co do bezpieczników to które się stopiły?
Pokaż jak zrobił Ci to ten elektryk, na zdjęciu.
viewtopic.php?p=34997#p34997
Było coś bardziej wartościowego.
Co do bezpieczników to które się stopiły?
Pokaż jak zrobił Ci to ten elektryk, na zdjęciu.
Ostatnio zmieniony ndz 19:00, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Poprawiłem link :)
Powód: Poprawiłem link :)
- Camcioo
- Moderator
- Imię: Kamil
- gadu: 5225182
Ja zacząłbym od zmiany elektryka
Rozumiem, że światełka wszystkie padły w jednym momencie ? SPRAWDŹ bezpieczniki
Ale gdyby jednak to nie to wtedy dostać się do nich jest prościutko
Od nawiewów szarpiesz za pokrętła do siebie i wyłazi
od szyb trzeba wydłubać cienkim płaskim śrubokrętem (lubi pękać zawias dlatego lepiej od boku podejść żeby wyszło z oczka
) ale UWAGA, podświetlenie szyb nie jest na żarówce tylko dioda led 
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne 
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd