Chrobotania spod licznika
- Artur_kubica
- Bywalec
- Imię: Artur
- gadu: 0
Chrobotania spod licznika
Mam mały problem. Jadąc pandą po dziurach a jest ona dość twarda coś chrobocze jakby pod licznikiem. Od dołu spoglądałem i nic. Trzeba zdejmować licznik na pewno?
Samochody z całej Europy, pełna dokumentacja i fajne ceny.
Chcesz pewną pandę napisz na PW poszukam wg zamówienia.
Nie posiadam części, tylko całe samochody nie wraki.
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
Re: Chrobotania spod licznika
Spróbuj ruszać deską i wtedy zobaczysz co i jak. Gorzej jak przenosi z przekładni lub z kolumny. Demontaż zegarów to pryszcz.
- Michal K.
- Świeżak
- Imię: Michał
- Kontakt:
a czy to chrobotanie występuje też przy włączaniu zapłonu ?
Zauważyłeś, żeby przez chwilę wskazówki drgały ?
Zauważyłeś, żeby przez chwilę wskazówki drgały ?
CENTRUM MOTORYZACYJNE AUTO PLUS SP. Z O.O.
AL. GEN. J. HALLERA 132
80-416 GDAŃSK
http://www.autoplus.com.pl
AL. GEN. J. HALLERA 132
80-416 GDAŃSK
http://www.autoplus.com.pl
może to być czujnik skrętu miałem tak jak mi siadał i do tego kierownica opadała w prawo
1.2 Dynamic
- Artur_kubica
- Bywalec
- Imię: Artur
Rozebrałem licznik i dalej chrobotało, potem obudowa kierownicy poleciała i to samo. Jak już była goła kierownica to zauważyłem, że ten dźwięk wydobywa się z jakby to opisać metalowej skrzynki z której wychodzi przekładnia kierownicza. Czy czujnik skrętu jest taki duży?
Aha jeszcze jedno, hałas jest tylko przy jeździe po wybojach, jakby coś luźnego było pod kierownicą.
Aha jeszcze jedno, hałas jest tylko przy jeździe po wybojach, jakby coś luźnego było pod kierownicą.
Ostatnio zmieniony śr 0:50, 05 sie 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono literówki i polskie znaki. Proszę przestrzegać Pkt.11 Reg.Forum.
Powód: Poprawiono literówki i polskie znaki. Proszę przestrzegać Pkt.11 Reg.Forum.
Samochody z całej Europy, pełna dokumentacja i fajne ceny.
A może o to chodzi?
viewtopic.php?f=7&t=6685
viewtopic.php?f=7&t=6685
Ostatnio zmieniony ndz 11:40, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono link.
Powód: Poprawiono link.
Pozdrawiam,
Filip
Filip
-
Mastrojani
- Świeżak
- Imię: Marcin
Trzaski pod deską rozdzielczą
Witajcie
!
Mam problem z dziwnymi trzaskami dochodzącymi gdzieś spod deski rozdzielczej. Nasilają się podczas jazdy po drogach wykonanych z kostki brukowej/wybojach. Na początku myślałem, że jest to wina ramki radia/samo radio. Wyjąłem, jeżdżę dalej - niestety problem pozostaje nadal. Myślałem, że o wycieraczki - niestety też pudło. Na "ucho" dźwięki te dochodzą gdzieś ze środka deski rozdzielczej, jakby gdzieś pod mocowaniem na same radio. Czy ktoś miał może podobny problem i może podzielić się jakąś cenną radą? Nie chcę doprowadzić do tego, że rozbiorę cały przedni kokpit
.
Mam problem z dziwnymi trzaskami dochodzącymi gdzieś spod deski rozdzielczej. Nasilają się podczas jazdy po drogach wykonanych z kostki brukowej/wybojach. Na początku myślałem, że jest to wina ramki radia/samo radio. Wyjąłem, jeżdżę dalej - niestety problem pozostaje nadal. Myślałem, że o wycieraczki - niestety też pudło. Na "ucho" dźwięki te dochodzą gdzieś ze środka deski rozdzielczej, jakby gdzieś pod mocowaniem na same radio. Czy ktoś miał może podobny problem i może podzielić się jakąś cenną radą? Nie chcę doprowadzić do tego, że rozbiorę cały przedni kokpit
[Panda 1.3 MultiJet][facebook.com/InfiniteSkyPoland][Filmowanie z Powietrza]
- morpheus1581
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marcin
Re: Trzaski pod deską rozdzielczą
A czy to aż tak mocno trzaska? Może po prostu przesadzasz?
Tapicerka w Pandzie lubi lekko trzeszczeć, zwłaszcza przy jeździe po nierównościach. Jest sztywna trochę i tyle.
U mnie też trochę trzeszczy, to tu, to trochę tam.
Tapicerka w Pandzie lubi lekko trzeszczeć, zwłaszcza przy jeździe po nierównościach. Jest sztywna trochę i tyle.
U mnie też trochę trzeszczy, to tu, to trochę tam.
Moja Panda
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;