kable wysokiego napięcia?

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Awatar użytkownika
skubie
Bywalec
gadu: 0

Re: kable wysokiego napięcia?

Post autor: skubie »

Czy ten zestaw http://allegro.pl/przewody-swiece-fiat- ... 22332.html podejdzie pod Pandę 1.1 z początku 2004?
Co ogólnie sądzicie o tym zestawie?
Obrazek
Borys
Leader Team
Imię: Paweł
gadu: 3278890

Post autor: Borys »

Cena strasznie mała jak za komplet. Sam teraz będę zmieniał kable i świece i napewno nie zakupie takiego czegoś tym bardziej że masz LPG.
Jeżeli chodzi o kable polecam championa ( takie były na 1 montaż ) i świece NGK. Posiadam u siebie taki zestaw i żadnych problemów. Zresztą temat kabli i świec nie raz był poruszany na forum.
Mój żółty budyń http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2469" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AdaMs
Moderator
Imię: Mateusz
Kontakt:

Post autor: AdaMs »

Ten zestaw nie pasuje do pandy, zresztą z tego co kojarzę w 2004 roku była zmiana montażu świec (na takie cieńsze i droższe). Sprawdź po vinie jakie masz świece, lub wykręć starą i leć z nią do sklepu.
Borys
Leader Team
Imię: Paweł
gadu: 3278890

Post autor: Borys »

Mi chodzi tutaj o firmy a resztę trzeba sobie dobrać oznaczeniami :)
Mój żółty budyń http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2469" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Imię: Sebastian
gadu: 1320359
Kontakt:

Post autor: bombel »

Jak masz LPG w aucie to nie oszczędzaj na kablach i świecach. Świece najlepiej takie jakie zaleca producent NGK (model w zależności od rocznika autka) i ori kable zapłonowe. Będe to powtarzał do znudzenia, wiem bo sam przerabiałem zamienniki. Jak chcesz mieć dodatkowe wydatki - prędzej lub później to baw się zamiennikami :wink:

PS. a tego cuda z linka nie kupuj, szkoda $ lepiej za to flache kupić przynajmniej będzie zabawa :wink: a tak hajs w błoto, ale Twój wybór :swir:
Awatar użytkownika
MDMA66
Bywalec
Imię: Michał
gadu: 277713

Post autor: MDMA66 »

Dziś kupiłem sentech'a kable za całe 36zl...zobaczymy ile one pochodzą fabryczne nowe wytrzymały 80 tys...z tego 30 tys na LPG...
NGK wytrzymały 40 tys ale ostatnie 15tys juz byl defekt w postaci szarpania,mulowatej przyspieszenia itd...na LPG jeżdżę średnio 30 tys rocznie
radix
Świeżak
Imię: radek
gadu: 0

Post autor: radix »

Ja chciałem do swojej panienki władować boscha, ale w końcu w mechanicznym mi poradzili, że taniej będzie te ori magnetti i też jestem zadowolony. Kosztowało mnie to nie całe 90, więc chyba tak stoją na rynku.
ODPOWIEDZ