Dysze spryskiwacza
-
henryy
- Świeżak
- Imię: Henryk
- gadu: 0
Re: Dysze spryskiwacza
Żadna wymiana dysz w pandzie NIE POMOŻE. Problem tkwi w usytuowaniu spryskiwaczy i profilu szyby czołowej. Proszę przyłożyć liniał do spryskiwacza i szyby, gdzie ma pryskać. Nie jest możliwe normalne spryskanie szyby powyżej połowy wysokości. Ja zapłaciłem frycowe, bo wymieniłem spryskiwacze zanim odkryłem, że nasze miśki mają w złym miejscu spryskiwacze. Następne podejście będzie - spryskiwacze szyb na ramiona wycieraczek. W nocy na mokrej drodze za ciężarówką nie idzie bezpiecznie jechać.
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
Ja nie mam żadnych problemów z spryskiwaczami. W 125p to geometria jest problemem, ale Panda jest dla mnie super. Na skrzyżowaniu i przy prędkości >100 km/h nie mam żadnych problemów.
-
henryy
- Świeżak
- Imię: Henryk
Nie ma problemów szczególnie w słoneczny dzień. Arnoldzie, jeżdżę nie pierwszym samochodem, różnie to jest, ale spryskiwacze w pandzie 2 są do niczego, chyba, że ktoś lubi przy spryskiwaniu szyby polewać płynem drogę 20 m za samochodem. Tak też można, tylko po co. Ja chcę spryskiwać swoją szybę, a nie samochodów jadących za mną.
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
Małe autko to i sik mały
Ale żaden dobry mod nie jest zły.Ja nie narzekam na spryskiwacz,ale jeśli zmiana na inny dałaby lepszy efekt to czemu nie.
Ehmm,a już myślałem że jestem beztalenciem,i nie umie obsługiwać się tymi dyszami....
I pytanko,czy w waszych miśkach tylni spryskiwacz leje płyn po około 3-5s>? i czy leci sobie ciurkiem,czy konkretnie sika na szybe'?
I pytanko,czy w waszych miśkach tylni spryskiwacz leje płyn po około 3-5s>? i czy leci sobie ciurkiem,czy konkretnie sika na szybe'?
-
konski1
- Świeżak
- Imię: Michał
u mnie ciurkiem tak na szerokość 3 palców... trochę irytuje ze względu na to ,że jeżdżę van'em to i przez kratkę mam kijowy "przegląd tyłu"
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
Byszer pisze:Ehmm,a już myślałem że jestem beztalenciem,i nie umie obsługiwać się tymi dyszami....
Normalnie pryska,mi pasuję.W jednej leci prawie od razu,w drugiej po chwili i to niezależnie od tego kiedy był użyty-może tamta ma zaworek zwrotny jakiś?
-
arnold
- Wymiatacz
Jest jakiś zaworek, powinno jakiś czas trzymać.
No cuż,to u mnie ten zaworek już nie istnieje chyba,wie ktoś gdzie on się znajduje?
Jutro jeszcze rozbiore przednie spryski,wyczyszcze i spróbuję je ustawić^^
Jutro jeszcze rozbiore przednie spryski,wyczyszcze i spróbuję je ustawić^^
-
hazi_k
- Specjalista
- Imię: Krzysiek
olo 1 pisze:Byszer pisze:Ehmm,a już myślałem że jestem beztalenciem,i nie umie obsługiwać się tymi dyszami....
Normalnie pryska,mi pasuję.W jednej leci prawie od razu,w drugiej po chwili i to niezależnie od tego kiedy był użyty-może tamta ma zaworek zwrotny jakiś?
Jeżeli mówimy o przednim spryskiwaczu to zaworek zwrotny jest jeden dla obu spryskiwaczy umieszczony na podszybiu od spodu widać go po podniesieniu maski. Kształtem przypomina trójnik (zasilanie w płyn + po jednym rozgałęzieniu na każdy spryskiwacz). Jeżeli w jeden spryskiwacz pryska od razu a drugi po chwili to obstawiał bym uszkodzenie wężyka na tym spryskiwaczy który gorzej pryska lub zużyta pompka spryskiwaczy. Jeden sprysk da radę zasilić ale z drugim ma problem.
Chodzi mi o zaworek do tylniego spryskiwacza,on ma bardzo dużeeeeeeee opóźnienie w działąniu,szyba brudna,chce spryskać ją,i wycieraczka leci 5sek, na sucho....szkoda i tak już zniszczonej szyby
-
hazi_k
- Specjalista
- Imię: Krzysiek
A to przepraszam musiałem jakoś przeoczyć że to chodzi o tylny. Przepraszam za offtop.
-
arnold
- Wymiatacz
Sprawdzałem dziś. U mnie działa tylny prawie od razu. Zawór jest gdzieś na przewodzie, ale pandy w tym kierunku nigdy nie robiłem.
-
strony1984
- Świeżak
- Imię: vvv
https://www.aliexpress.com/item/2PCS-Fr ... 61c12a3c1c
Czy takie będą pasować się zastanawiam pomoże ktoś.
podobno pasuja takie http://allegro.pl/dysza-spryskiwacza-sz ... 42951.html
Czy takie będą pasować się zastanawiam pomoże ktoś.
podobno pasuja takie http://allegro.pl/dysza-spryskiwacza-sz ... 42951.html
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- Kontakt:
A dlaczego chcesz to badziewie kupować? W pandzie lepsze - trójdrożne są. I na allegro taniej.
Mój passat na motostat.pl:
Informacje, porady, części: 666-013-348
Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;
Informacje, porady, części: 666-013-348
Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;