Ceramizer do skrzyni biegów
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- pitt_99
- Stały bywalec
- Imię: Piotr
- gadu: 8116393
Ceramizer do skrzyni biegów
Witam.
chcę dodać ceramizer do oleju silnika i oleju skrzyni biegów.
Jak dodać do oleju silnika to nie problem, ale zastanawiam się czy bez podnośnika lub kanału dodam go do oleju skrzyni biegów? Będzie problem z dostępem do korka do dolewania jedynie posiadając podnośnik który jest do wymiany kół? Tam chyba jest imbus, tak?
chcę dodać ceramizer do oleju silnika i oleju skrzyni biegów.
Jak dodać do oleju silnika to nie problem, ale zastanawiam się czy bez podnośnika lub kanału dodam go do oleju skrzyni biegów? Będzie problem z dostępem do korka do dolewania jedynie posiadając podnośnik który jest do wymiany kół? Tam chyba jest imbus, tak?
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
- gadu: 0
Re: Ceramizer do skrzyni biegów
Zamiast korkiem możesz dolać odpowietrznikiem skrzyni(takie coś z plastikowym kapturkiem na pokrywie wybieraków skrzyni)
-
Deacon
- Admin na emeryturze
- Imię: Michał
Pytanie tylko po co? Jak chcesz się lepiej poczuć i masz za dużo pieniędzy to lej
Moim zdaniem lepiej zmienić olej na świeży i będzie git 
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
Deacon pisze:Pytanie tylko po co? Jak chcesz się lepiej poczuć i masz za dużo pieniędzy to lejMoim zdaniem lepiej zmienić olej na świeży i będzie git
Oto i święte słowa,ale coś to zawsze może pomóc tak jak i dodatki do paliw i powłoki zabezpieczające lakier,bo jestem zdania,że nie wszystkie takiego typu wynalazki trzeba przekreślać.
- Regis
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Łukasz
- gadu: 3832570
Mi ceramizer w dieslu (ale dodatek do paliwa) przedłużył agonię wtrysków o kilka tysięcy
Także jest ciut prawdy w tych cudach 
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
Ale w skrzyni to w niczym nie pomoże, a jak przykładowo ciężko Ci biegi wbija to sprawdź smarowanie linek i ew.je przesmaruj lub wymień, zamiast kombinować ze specyfikami różnej maści
którymi się próbuje napędzić gospodarkę, niż to co mają one za zadanie faktycznie zrobić. 
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
W maszynach pracujących w przemyśle stosuje się ceramizery. Ze swojego doświadczenia polecam je. Nie zaszkodzą, a spełniają swoją funkcję.
Jest chyba imbus. Olej wlejesz od góry, przez lejek z przewodem. Ceramizer to strzykawka więc go tam wciśniesz prosto w otwór.
Wysłane z mojego ST23i
Jest chyba imbus. Olej wlejesz od góry, przez lejek z przewodem. Ceramizer to strzykawka więc go tam wciśniesz prosto w otwór.
Wysłane z mojego ST23i
Ostatnio zmieniony czw 22:59, 15 sty 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono czytelność i literówkę :)
Powód: Poprawiono czytelność i literówkę :)
Znacznie lepiej kupić jakiś dodatek z dwusiarczkiem molibdenu do oliwy,to na 1000% przedłuża życie skrzyni,i nie jest drogie,bo około 20-30zł.