Dziś rano wsiadam do auta i jade. Pod sklepem niedaleko stanałem energicznie zaciągam ręczny i chyba coś zerwałem bo cos pękło i juz nie mam recznego a dzwignia chodzi bez oporu do samego pionu.
Co bedzie do wymiany i czy dam rade sam?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Pękł ręczny
-
Mich@ł
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- gadu: 0
- Kontakt:
Re: Pękł ręczny
Ściągnij tunel środkowy i looknij na linki 
Oki rozumiem ze tam sa podpiete 2 linki lewa i prawa?
-
Mich@ł
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- Kontakt:
Tak, na prawe i na lewe koło jest osobna linka. Obie są doczepione do takiej metalowej blaszki.
Najprawdopodobniej, któraś z linek puściła, no ale to już będziesz widział gdy ściągniesz tunel.
Najprawdopodobniej, któraś z linek puściła, no ale to już będziesz widział gdy ściągniesz tunel.
- BoskiCoolo
- Aktywny
- Imię: Maciej
miałem to samo tylko mi to załatwił mój tata ale one chyba były wtedy wyciągnięte albo może któraś urwana tak że żadna regulacja nie pomagała tylko wymiana...
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
Zrób tak jak Michał pisze,bo to najszybciej.Od siebie dodam,że miałem też pęknięte mocowanie przy belce,oraz wyrobione wejścia linek w tarcze kotwiczne(wpadła jedna do środka)Linki sprzedają u nas dwa rodzaje:jedne są grubsze i tych nie polecam,drugie tak jak ori-są super,koszt 30zł.za szt.Stare linki porównaj z nowymi i jak trzeba to przełóż co ci będzie brakować,a w szczególności takie gumowe osłony coby linki nigdzie gołym pancerzem nie obcierały