A,próbowałeś rozciągać i ściskać amortyzator wyjęty? Niekiedy podczas pracy czuć tak jakby pustkę w środku(jak kończy się go rozciągać,chodzi jak zużyty)i wtedy stuka,sprawdż tez osłonę przewodów wlewu paliwa,miałem tam kiedyś kamyk,ale wtedy bardziej to był odgłos grzechotania,co do gum pod spręzyny to jak jest rozerwana też będzie stukać,jak masz lpg to warto zajrzeć czy butla nie puka o podłogę
Pod czas wymiany wszystkich tych detali co wymieniłem stuki nie ustały ale jak się okazało winą stuków były nowe Amortyzatory zostały wyciągnięte i założone stare i stukot ustał Delikatny tylko stukot dochodzi z uszkodzonej tulejki w starym Amorze i dlatego właśnie były wymienione amory z tyłu na nowe i nie przypuszczałem ze to one stukają . W poniedziałek oddaje je na reklamację zobaczymy co dalej .
Podłączenie pod FiatECUScan , Kasowanie błędów . Procedura Proxi (osiowanie)
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu ==► Mój PANDOLOT ◄== Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
ja dokladnie potelepalem samochodem - we dwoch gora dol calym tylem i amorki wydaja dziwne dzwieki cos na styl huczaco syczacych odglosow - mysle ze to kwalifikuje je do wymiany...
i tu pytanie kyb bedzie rozsadnym wyborem? a moze monroe?
nie chcialbym za bardzo budzetu na te wymiane nadmuchiwac - monroe i kyb to koszt w okolicach 200-230 zl za komplet roboty nie licze bo wymiana amorkow z tylu to banal do wykoniania w polowych warunkach
Rejmi pisze:ja dokladnie potelepalem samochodem - we dwoch gora dol calym tylem i amorki wydaja dziwne dzwieki cos na styl huczaco syczacych odglosow - mysle ze to kwalifikuje je do wymiany...
i tu pytanie kyb bedzie rozsadnym wyborem? a moze monroe?
nie chcialbym za bardzo budzetu na te wymiane nadmuchiwac - monroe i kyb to koszt w okolicach 200-230 zl za komplet roboty nie licze bo wymiana amorkow z tylu to banal do wykoniania w polowych warunkach
Ja kupiłem bilstein niestety okazały się wielką kichą idą do reklamacji ja myślę ze Kyb kup o monrołach słyszałem rożne opinie raz byli zadowoleni , a niektórzy nie
Pawell82 jakiej firmy miałeś założone te nowe stukające? Kyb i monroe są dobre. No chyba że się trafi na chiński odpowiednik z oryginalnymi oznaczeniami Jednak stawiałbym na kyb.
rosomak pisze:Pawell82 jakiej firmy miałeś założone te nowe stukające? Kyb i monroe są dobre. No chyba że się trafi na chiński odpowiednik z oryginalnymi oznaczeniami Jednak stawiałbym na kyb.
bilstein - niemieckie tu kły się jak by się zawieszenie rozlatywało z tyłu masakra
Z tańszych polecam KYB-y za inne płacisz drożej tylko za markę
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu ==► Mój PANDOLOT ◄== Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW