tata_jerzyka pisze:Panowie, jakie jest spalanie LPG w przypadku 100HP? Czy czuć spadek mocy?
Co prawda nie mam i nie miałem okazji ujeżdżać 100 HP, ale zapewne tak jak w przypadku innych silników + 1 L gazu / 100 km, no i delikatny spadek mocy musi być..., tak zauważam w moim 1,2 69 HP - choć spadek mocy jest naprawdę znikomy... - ale jednak jest. Moim zdaniem 100 HP + LPG to taka trochę profanacja... - w końcu po to do Pandy wsadzili taki motor żeby się trochę pobawić bez znaczenia na koszty eksploatacji...
PS : wczoraj na całym zbiorniku przejechałem trasę 421 km, praktycznie bez wyłączania silnika - czyli cały czas na gazie - używając klimy od czasu do czasu i popędzając niejednokrotnie 160 km/h, i teraz pytanie czy to dobry wynik...?
Ale chyba nikt nie wie jaką masz pojemność zbiornika lpg
Jest to wynik dobry zważywszy na to że masz klime. Ja ostatnio mało jeżdżę na LPG a raczej na 98/95 bo co by tu nie gadać silnik aż rwie się do jazdy na takim paliwie. Oczywiście z LPG nie rezygnuję bo na dalsze wyjazdy jak znalazł. Już tutaj się wypowiadałem ale przy zbiorniku który mieści 30/31l LPG robię od 420-450max 80% trasa i 20% miasto. Wynik 420 trzeba przyjąć dla opon 185 a 450 dla 155- zimowe. Jak widać opona ma duże znaczenie jeśli chodzi o spalanie.
Z drugiej strony żona ma też 1.1 ale nowszy i instalację taką samą jak ja ale powyżej 380 nie wyjdzie.
Forsaken pisze:Jest to wynik dobry zważywszy na to że masz klime.
To dobra wiadomość, myślę że dało by się wykręcić nieco poniżej 500 km w trasie, jadąc bez klimy i przy prędkości oscylującej w granicach 90 km/h... Jazdą mieszaną na miejscu czyli cykl miejski + trasa do pracy 20 km wychodzi mi około 450 km ale w terenie górskim - ot dla przykładu mieszkam na 900 mnpm a pracuję na 550 mnpm. Tak że reasumując jazda na gazie jest "rulez" jak to się ostatnio mawia żargonem ... - oj żeby tylko Wladimir zbytnio nie przykręcał nam kurka... - nie chcę krakać ale ceny mogą pójść znów w górę...
Przy moim zbiorniku ok. 35l realnej pojemności pali w granicach 7l/100km LPG i +/- 1l PB. Przy czym muszę zaznaczyć, że 70% to drogi nieutwardzone (1-2 bieg, czasem 3). Wydaje się całkiem niezłym wynikiem. Na trasie pali jakieś 5,5l/100km LPG, przy prędkości 80-90.