Po wymianie licznika na Dynamic - problem z kontrolką drzwi
-
maxio75
- Świeżak
- Imię: Paweł
- gadu: 0
- Panda: Panda 1.1 Van
Po wymianie licznika na Dynamic - problem z kontrolką drzwi
Witam!
Posiadam Pandę VAN 1.1 z 2004, postanowiłem wymienić licznik na troszeczkę lepszy - dynamic.
Postępując zgodnie z procedurą kolegi Zwierzaka montaż, ustawienie stanu kilometrów oraz osiowanie przebiegło bez najmniejszych problemów.
Wszystko na liczniku działa znakomicie poza kontrolką nie zamkniętych drzwi - ciągle świeci.
W mojej wersji samochodu posiadam tylko jeden wyłącznik krańcowy w drzwiach koło kierowcy - jest to Panda bez centralnego zamka i alarmu. W tylnej klapie posiada elektryczny zamek z podpiętą wiązką ale nigdy nie był wykorzystany. W body posiadam złącza G i H i są w nie wpięte wtyki.
Proszę o poradę jak zgasić tą kontrolkę.
Pozdrawiam
maxio75
Posiadam Pandę VAN 1.1 z 2004, postanowiłem wymienić licznik na troszeczkę lepszy - dynamic.
Postępując zgodnie z procedurą kolegi Zwierzaka montaż, ustawienie stanu kilometrów oraz osiowanie przebiegło bez najmniejszych problemów.
Wszystko na liczniku działa znakomicie poza kontrolką nie zamkniętych drzwi - ciągle świeci.
W mojej wersji samochodu posiadam tylko jeden wyłącznik krańcowy w drzwiach koło kierowcy - jest to Panda bez centralnego zamka i alarmu. W tylnej klapie posiada elektryczny zamek z podpiętą wiązką ale nigdy nie był wykorzystany. W body posiadam złącza G i H i są w nie wpięte wtyki.
Proszę o poradę jak zgasić tą kontrolkę.
Pozdrawiam
maxio75
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
- Panda: 1,3 Mjet Van
Re: Po wymianie licznika na Dynamic - problem z kontrolką d
Problem leży pewnie w krańcówce tylnej klapy. Sprawdź ją w pierwszej kolejności.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/" onclick="window.open(this.href);return false; <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
-
hazi_k
- Specjalista
- Imię: Krzysiek
- Panda: 1.1 Actual
Proponuje zajrzeć do zamka w tylnej klapie prawdopodobnie jest uszkodzona krańcówka w zamku jak napisał przedmówca lub wiązka przewodów która idzie do krańcówki.
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
- Panda: 1,3 Mjet Van
Jeszcze jedno zasadnicze pytanie: czy masz lampkę w bagażniku? Bo jeśli tak przy uszkodzonej krańcowce powinna się świecić cały czas.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/" onclick="window.open(this.href);return false; <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
-
seku
- Aktywny
- Imię: Arek
- Panda: 1.1 VAN
Przerabiałem ten sam temat zobacz do tematu w Moja Panda II
wszystko zależy u mnie było tak centralny zamek był dołożony w ASO poza linia montażowa w drzwiach bocznych nie mam krańcówek ale w tylnej klapie tak bo mam lampkę w bagażniku zamontowana na linii montażowej
tak samo po zmianie licznika na Dynamic świeciła się kontrolka winny był elektryczny zamek który był sprawny i oświecał lampkę ale powodował świecenie w liczniku kontrolki pomogła wymiana zamka na inny. prawdopodobnie coś nie stykało...
wszystko zależy u mnie było tak centralny zamek był dołożony w ASO poza linia montażowa w drzwiach bocznych nie mam krańcówek ale w tylnej klapie tak bo mam lampkę w bagażniku zamontowana na linii montażowej
tak samo po zmianie licznika na Dynamic świeciła się kontrolka winny był elektryczny zamek który był sprawny i oświecał lampkę ale powodował świecenie w liczniku kontrolki pomogła wymiana zamka na inny. prawdopodobnie coś nie stykało...
-
maxio75
- Świeżak
- Imię: Paweł
- Panda: Panda 1.1 Van
Witam!OsiemKilo pisze:Jeszcze jedno zasadnicze pytanie: czy masz lampkę w bagażniku? Bo jeśli tak przy uszkodzonej krańcowce powinna się świecić cały czas.
Mam lampkę w bagażniku i działa prawidłowo, to znaczy normalnie gaśnie po zamknięciu klapy. Alarm w moim aucie na pewno nie był montowany nigdy.
Czyli sugerujecie wymianę zamka?
p.s.
Po przeczytaniu waszych wypowiedzi wpadłem na pomysł, żeby rozpiąć kostkę przy zamku klapy - kontrolka na desce zgasła
Czy jest możliwa naprawa tej krańcówki, czy raczej wymiana całego zamka?
pozdrawiam
maxio75
-
seku
- Aktywny
- Imię: Arek
- Panda: 1.1 VAN
to prawda po wypięciu kostki gaśnie
ale i lampka się nie zapala
chyba tylko wymiana na sprawny zamek no chyba ze ktoś wie jak to naprawić to mam tak jeszcze nie pojechał na złom
chyba tylko wymiana na sprawny zamek no chyba ze ktoś wie jak to naprawić to mam tak jeszcze nie pojechał na złom