BSI proszę o pomoc
-
michalorzech
- Świeżak
- Imię: Michał
- gadu: 0
- Panda: 1.1 2004r
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
BSI proszę o pomoc
Witam, opiszę mój problem od początku. W dniu wczorajszym, podczas wejścia do auta zaczęły się dziać następujące rzeczy tj: mruganie postojowych, mruganie kierunkowskazów, mimo wyłączonych wycieraczek one pracowały w rytm migania świateł, podczas włączenia świateł mijania wycieraczka tylna pracowała a gdy chciałem włączyć dmuchawę, przerywała ona ciągle. Po przestudiowaniu wszystkich możliwych tematów na forum zacząłem czyścić styki masy. Po ponownym podłączeniu akumulatora wycieraczki światła dmuchawa zaczęły poprawnie pracować natomiast problem: światła awaryjne. Nie można ich wyłączyć. Tak więc w dniu dzisiejszym zacząłem doszukiwać się problemu w komputerze sterującym przekaźnikiem. Wszystkie kotki powyjmowałem i założyłem na nowo. Nic nie pomogło. Ale zauważyłem że przekaźnik dalej pracuje gdy jest tylko podłączony główny + zasilania oraz wtyczka M001L - 12 stykowa( tam gdzie jest masa dla sygnałów analogowych). I teraz najważniejsze, co może być powodem? Zwarcie? Uszkodzony komputer? Przekaźnik uszkodzony? Czy jest możliwość zresetowania ustawień komputera czy może też komputer przeszedł w stan awaryjny? Co mógłbym jeszcze sprawdzić? Z góry dziękuje za pomoc.
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Panda: Zuza 1.2 69KM (PIII)
- Kontakt:
Re: BSI proszę o pomoc
Ciężko mi konkretnie pomóc, ale w pandzie problemy z elektryką dzieją się gdy ma problem z masą lub ma słaby akumulator. Jeżeli poczytałeś sporo tematów, to wiesz że kabel masowy lubi sobie przegnić. Spróbuj na kilka godzin odpiąć klemy z akumulatora.
A alarmu nie masz? W poprzednim aucie uszkodzona centralka powodowała, że świeciły mi kierunkowskazy cały czas.
A alarmu nie masz? W poprzednim aucie uszkodzona centralka powodowała, że świeciły mi kierunkowskazy cały czas.
- Dorian1.1
- Wieczny Szperacz
- Imię: Dorian
- gadu: 1978034
- Panda: 1.1 54km van 2004r
- Kontakt:
może to śmieszne ale ja bym radził naładować akumulator
Te kompy wrażliwe są bardzo na niskie zasilanie.
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
- krzysztof80
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Krzysztof
- gadu: 2229978
- Panda: 1.1 54KM Active /Punto Evo Dynamic
Sprawdź stan akumulatora i jego ładowanie, jeśli jest ok to body computer mógł zaszaleć- podpięcie pod program powinno ta wątpliwość rozwiać 
krzysztof80