Wymiana body komputera?
-
arek_bl
- Świeżak
- Imię: arek
- gadu: 6042520
Wymiana body komputera?
Witam
Mam pytanie, bo chciałbym do swojej pandy dołożyć centralny zamek ,elektryke szyb i wspomaganie.
No i tu jest pytanie, bo o ile do c.z. i el. szyb w sumie nie potrzebuje wpinać się do tego body/bsi, to jednak żeby działało wspomaganie jak w oryginale razem z opcją city, to chyba muszę go wymienić ?
Moja panda to całkowity golec, więc mój bsi najprawdopodobniej nie obsługuje powyższych opcji/funkcji.
Pytanie jest jaka jest procedura wymiany takiego body, jakieś kodowania, pewnie immo też?
Następnie jakiego szukać aby obsługiwał te rzeczy, może jakiś nr. tej części ?
No chyba że nie muszę go wymieniać i wtedy by to było najlepsze/najtańsze rozwiązanie.
Tylko co z tym wspomaganiem?
Z góry Dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.
Mam pytanie, bo chciałbym do swojej pandy dołożyć centralny zamek ,elektryke szyb i wspomaganie.
No i tu jest pytanie, bo o ile do c.z. i el. szyb w sumie nie potrzebuje wpinać się do tego body/bsi, to jednak żeby działało wspomaganie jak w oryginale razem z opcją city, to chyba muszę go wymienić ?
Moja panda to całkowity golec, więc mój bsi najprawdopodobniej nie obsługuje powyższych opcji/funkcji.
Pytanie jest jaka jest procedura wymiany takiego body, jakieś kodowania, pewnie immo też?
Następnie jakiego szukać aby obsługiwał te rzeczy, może jakiś nr. tej części ?
No chyba że nie muszę go wymieniać i wtedy by to było najlepsze/najtańsze rozwiązanie.
Tylko co z tym wspomaganiem?
Z góry Dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.
- krzysztof80
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Krzysztof
- gadu: 2229978
Re: Wymiana body komputera?
Z którego roku masz Pandę? Odnośnie wyposażenia dodatkowego w tym wspomagania, to tak jak piszesz musi iść to przez body computer, jeśli masz wersje biedną body computera np N10 to nic z tym nie zrobisz, bogatsza wersja body computera to N30 w tej wersji dołożysz wszystko.
Taki używany body computer musi być wyczyszczony i zaprogramowane klucze musi mieć na nowo np z twojego dotychczasowego body komp.
Jeśli masz jakieś pytania to możesz pisać na PW do mnie 
Taki używany body computer musi być wyczyszczony i zaprogramowane klucze musi mieć na nowo np z twojego dotychczasowego body komp.
krzysztof80
-
wdarius
- Świeżak
- Imię: Darek
- gadu: 0
A jak można sprawdzić wersje body?
- krzysztof80
wdarius pisze:A jak można sprawdzić wersje body?
z tyłu body comp jest oznaczenie jego wersji no N10 wersja bida i dalej N20,N30 do diesla N70 itd itd, Najbiedniejsze body tez różni się liczbą gniazd konektorowych..
krzysztof80
- matyja
- Wymiatacz
- Imię: Mateusz
a czemu biedna wersja Body nie obsluzy wspomagania? przeciez tam wszystko idzie przez CAN'a, a to w kazdym samochodzie jest...
- gregory1979
- Klubowicz
- Imię: Grzegorz
matyja pisze:a czemu biedna wersja Body nie obsluzy wspomagania? przeciez tam wszystko idzie przez CAN'a, a to w kazdym samochodzie jest...
To jest bardzo dobre pytanie. Ciekawe czemu biedne Body ma problem z uruchomieniem funkcji "CITY"
- matyja
- Wymiatacz
ja nie pisałem o CITY, bo informacja o załączeniu jest przekazywana sygnałem analogowym i BC faktycznie może nie mieć odpowiednich pinów, ale tego nie sprawdzałem, sprawdzę jutro
pisałem o działaniu wspomagania i dodaniu go do BC (wyosiowaniu)
sama funkcja CITY jest to zbędny gadżet, o którym się nie pamięta i z której się nie korzysta
pisałem o działaniu wspomagania i dodaniu go do BC (wyosiowaniu)
sama funkcja CITY jest to zbędny gadżet, o którym się nie pamięta i z której się nie korzysta
- krzysztof80
Body computer jeśli nie obsługuje wspomagania w wersji bieda lub innej, to prawdopodobnie został tak zaprogramowany z poziomu fabryki i nic z tym się nie zrobi niestety. Mam przykład po sobie mam BC N20 nie jest to najbiedniejsza wersja i chcąc podłączyć na ori halogeny musiałem inaczej to zrobić, ponieważ computer ich nie widzi.
krzysztof80
- AdaMs
- Moderator
- Kontakt:
Z tego co kojarzę, to ktoś na forum uruchomił wspomaganie na biednym body, tyle że właśnie CITY nie działało.
Panowie, odświeżę temat.
Krótkie pytanie - czy mając najbiedniejsze body jest możliwość wymiany na wersję najbogatszą? Nie pytam o koszty, tylko czy da się to zrobić i co trzeba wymienić i zrobić.
Pozdrawiam.
Krótkie pytanie - czy mając najbiedniejsze body jest możliwość wymiany na wersję najbogatszą? Nie pytam o koszty, tylko czy da się to zrobić i co trzeba wymienić i zrobić.
Pozdrawiam.
Widziałem takie coś za 150 zł na allegro, wersja od 100 hp. Czy takie coś podpasuje czy ECU będzie złe? Mam silnik 1.1.
- andriuksc
- Bywalec
- Kontakt:
Podepnę się pod temat. Robię pandę znajomej, ma podstawową wersję, goła, zero bajerów kupiłem kompa z immo i BSI i wszystkimi wiązkami z dynamic. Wszystko by grało tylko licznik świruje. Puściłem osobny kabel od impulsatora do BSI i licznika jadę np. 20km/h pokazuje 80km/h. W dynamicu jest z ABS. Tu jest impulsator. Normalnie już nie wiem jak to ugryźć. Czy kabel którym puściłem sygnał jest zły ? Czy body trzeba przeprogramować ? Nie wie ktoś jak to ogarnąć ? Z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony ndz 11:48, 10 maja 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono składnię, literówki i polskie znaki ! Czytać się tego nie dało. Naruszenie pkt.11 Reg.Forum. Proszę zwracać uwagę na pisownię.
Powód: Poprawiono składnię, literówki i polskie znaki ! Czytać się tego nie dało. Naruszenie pkt.11 Reg.Forum. Proszę zwracać uwagę na pisownię.
- krzysztof80
Trzeba będzie rozważyć wariant bogatszego Body, jak coś to mam jeden na sprzedaż.
Ostatnio zmieniony pt 15:31, 15 maja 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: To samo co powyżej. Naruszenie Pkt.11 Reg.Forum ! Zwracam uwagę, bo to już nie pierwszy raz Krzyśku u Ciebie. :)
Powód: To samo co powyżej. Naruszenie Pkt.11 Reg.Forum ! Zwracam uwagę, bo to już nie pierwszy raz Krzyśku u Ciebie. :)
krzysztof80
-
Lexxiu
- Świeżak
- Imię: Leszek
Jak w końcu z wymianą tego body? Kupuje z bogatszej wersji montuje i co dalej? Co trzeba programować? Klucze immo? Da się to zrobić samemu Fesem/mesem czy raczej jakimś ktsem?
Ostatnio zmieniony śr 0:08, 12 paź 2016 przez AdaMs, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zwracać uwagę na stylistykę ;)
Powód: Proszę zwracać uwagę na stylistykę ;)