fabryczne radio i wyjscie AUX
-
Stegos
- Aktywny
- Imię: Stefan
- gadu: 0
Re: fabryczne radio i wyjscie AUX
radiom mam na 2 din z mp3 firmy blaupunkt, a AUXa włączam na kierownicy kneflem src 
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
Odnośnie tematu podłączeniu AUX u mnie nie ma szans aby to działało
. Kupiłem sobie opakowanie czystych płyt i wypalam

Stegos, Przeczytaj ten temat od początku.
Poprzenosiłem posty na temat podłączenia aux, żeby było w jednym temacie. W temacie "Radio CD/MP3 podłączenia magistrali CAN" był to w sumie OT.
Stegos pisze:radiom mam na 2 din z mp3 firmy blaupunkt, a AUXa włączam na kierownicy kneflem src
Poprzenosiłem posty na temat podłączenia aux, żeby było w jednym temacie. W temacie "Radio CD/MP3 podłączenia magistrali CAN" był to w sumie OT.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/ <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
-
Stegos
- Aktywny
OsiemKilo pisze:Odnośnie tematu podłączeniu AUX u mnie nie ma szans aby to działało. Kupiłem sobie opakowanie czystych płyt i wypalam
Stegos pisze:radiom mam na 2 din z mp3 firmy blaupunkt, a AUXa włączam na kierownicy kneflem src
dzięki już się za czytanie zabieram
no więc tak ja mam radio jak na zdjęciu nieco wcześniej w poscie od weksla
naciskając 2x Cd lub na kierownicy src mogę odpalić tryb AUX - ale jak czytam to jest połowa sukcesu
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
No niestety to panda 2 to chyba za stary model auta i zbyt niska klasa auta aby mialo opcje usb. Do oryginalnego radia mozesz podpiąć sterowanie z kierownicy, aux czyli wejscie liniowe i cd zmieniarke. Przy tym ostatnim jest opcja emulatora zmieniarki, jesli bardzo zalezy Ci na usb jest to wykonalne za okolo 200zl. Wpisz sobie na allegro "emulator zmieniarki".
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/ <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
-
Stegos
- Aktywny
OsiemKilo pisze:No niestety to panda 2 to chyba za stary model auta i zbyt niska klasa auta aby mialo opcje usb. Do oryginalnego radia mozesz podpiąć sterowanie z kierownicy, aux czyli wejscie liniowe i cd zmieniarke. Przy tym ostatnim jest opcja emulatora zmieniarki, jesli bardzo zalezy Ci na usb jest to wykonalne za okolo 200zl. Wpisz sobie na allegro "emulator zmieniarki".
dzięki przeszło mi
zarąbiste jest tylko to że jest opcja ale żeby użyć trza się pobawić... prawie jak linux
-
HasaN
- Aktywny
- Imię: Adam
Witam . Podłączam się do pytania .
Posiadam fabryczne duże radio a problem tkwi w tym gdy zmieniam płytę to nie zawsze się wysuwa tak jak by ją coś blokowało . Słychać "trrrrrr" Ale płytka nie wychodzi i trzeba sporo czekać albo pokombinować aby ją wyjąć i pytanie do was forumowicze może wiecie co dolega i może wiecie jak rozwiązać ten problem .
Posiadam fabryczne duże radio a problem tkwi w tym gdy zmieniam płytę to nie zawsze się wysuwa tak jak by ją coś blokowało . Słychać "trrrrrr" Ale płytka nie wychodzi i trzeba sporo czekać albo pokombinować aby ją wyjąć i pytanie do was forumowicze może wiecie co dolega i może wiecie jak rozwiązać ten problem .
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Wygląda mi że prowadnice się wyrobiły i kółeczko przeskakuje. Podobną sytuacje miałem w wieży.
Bez rozkręcenia się nie obejdzie...
-
HasaN
- Aktywny
- Imię: Adam
AdaMs pisze:Wygląda mi że prowadnice się wyrobiły i kółeczko przeskakuje. Podobną sytuacje miałem w wierzy.
Aha dzięki za info a jak już rozkręce to co wtedy ?
- AdaMs
- Moderator
- Kontakt:
Po rozebraniu, zobaczysz na czym dokładnie polega problem. Wyczyścić, przesmarować... Równie dobrze mogło się tylko coś zablokować. Ale jak terkota, to ewidentnie kółeczko przeskakuje na prowadnicy. Ostatecznie wymienić napęd.
- dorian_gray
- Świeżak
- Imię: sławek
Panowie robicie off topa w tym temacie.
Wracając do tematu to wyczytałem że aux można podłączyć wpinając się do kostki ale... radio musi być z tą wersją odczytu mp3.
Wracając do tematu to wyczytałem że aux można podłączyć wpinając się do kostki ale... radio musi być z tą wersją odczytu mp3.
- AdaMs
- Moderator
- Kontakt:
dorian_gray pisze:Panowie robicie off topa w tym temacie.
Tak, do tego już doszliśmy w tym temacie
- Artur_kubica
- Bywalec
- Imię: Artur
Odgrzewając temat. Mam radio Blaupunkta z opcją AUX i kabelkiem mini jack wychodzącym w schowku, nie wiem czy tak jest oryginalnie, ja tak mam tylko, że brak dźwięku po podlaczeniu telefonu. Po wyjęciu radio kabelek auc jest podłączony do kostki mini iso niebieskiej o tak:

Myślałem na początku, że może kabel przebity, ale kupiłem nowy i aux milczy dalej. Jak to ugryźć?

Myślałem na początku, że może kabel przebity, ale kupiłem nowy i aux milczy dalej. Jak to ugryźć?
Samochody z całej Europy, pełna dokumentacja i fajne ceny.
Chcesz pewną pandę napisz na PW poszukam wg zamówienia.
Nie posiadam części, tylko całe samochody nie wraki.
- Artur_kubica
- Bywalec
- Imię: Artur
Nikt nie ma pomysłów na ten patent?
Samochody z całej Europy, pełna dokumentacja i fajne ceny.
- AdaMs
- Moderator
- Kontakt:
A pod żółtą wtyczką patrzyłeś czy zadziała? Jak przeglądałeś ten temat, to zauważyłeś że co radio to inaczej 
- Regis
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Łukasz
- gadu: 3832570
Albo czy masz pewność że urządzenie które podłączasz śmiga w 100%
Przy niektórych telefonach gdy podłączysz lichego jacka telefon nie puszcza sygnału na słuchawki by nie dopuścić do zwarcia/przepięcia