Wypalające się piny we wtyczce bodykompa - brak świateł
- Dziurek5
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
- gadu: 3049796
- Kontakt:
Wypalające się piny we wtyczce bodykompa - brak świateł
Witam
Jednym chyba z najczęstszych problemów pand z tego co słyszałem w serwisie i na podstawie własnych doświadczeń są palące się piny we wtyczce wchodzącej do bodykompa. Efekt: brak świateł z lewej lub prawej strony, a żarówki i wszystko ok.
Pyt do ekspertów: obeszliście to jakoś ? Dla serwisu jedyne rozwiązanie to..... wymiana wiązki !! (koszty wchodziły już w tysiące) Głupota. Wymiana wtyczki wystarczy czy próbowaliście już robić jakieś patenty ?
Pzdr
Jednym chyba z najczęstszych problemów pand z tego co słyszałem w serwisie i na podstawie własnych doświadczeń są palące się piny we wtyczce wchodzącej do bodykompa. Efekt: brak świateł z lewej lub prawej strony, a żarówki i wszystko ok.
Pyt do ekspertów: obeszliście to jakoś ? Dla serwisu jedyne rozwiązanie to..... wymiana wiązki !! (koszty wchodziły już w tysiące) Głupota. Wymiana wtyczki wystarczy czy próbowaliście już robić jakieś patenty ?
Pzdr
- elitspro
- Fanatyk na emeryturze
- gadu: 4928172
Mialem ten sam problem. Zrobilem to na szybko, podłączając się pod postojówki. Jak włączałem postojówki to od razu zapalały mi się mijania. Teraz zrobiłem z tym porządek, a mianowicie doszedłem co i jak jest nie tak
wypalona wtyczka w body. Istnieją trzy wyjścia z tej sytuacji:
1. i najbardziej trwałe, wlutowujesz dwa kabelki do płytki w body i za pomocą wtyczki molex (od zasilacza komputerowego) podpinasz się w drugą część idącą do body.
2. zakup nowej wtyczki, orginalna bądź nie, ale jej jakość jest marna, więc nie ma co wydawać 60zł na nową, po i tak znów się przepali http://allegro.pl/wtyk-zlacze-swiatel-o ... ml#gallery http://allegro.pl/wiazka-kostka-przekaz ... 98900.html
3. podłączenie świateł na krótko z postojówek, ale to ostateczność.
Osobiście narazie przeczyściłem wtyczkę, zlikwidowałem zwarcie we wtyczce i jest okej, ale jak będę miał luźniejszy weekend to przylutuję molexa i będę miał z głowy
Opisz jak wybrnąłeś z tej sytuacji.
Myślę, że w miarę jasny sposób opisałem rozwiązanie.
Służę pomocą i powodzenia
1. i najbardziej trwałe, wlutowujesz dwa kabelki do płytki w body i za pomocą wtyczki molex (od zasilacza komputerowego) podpinasz się w drugą część idącą do body.
2. zakup nowej wtyczki, orginalna bądź nie, ale jej jakość jest marna, więc nie ma co wydawać 60zł na nową, po i tak znów się przepali http://allegro.pl/wtyk-zlacze-swiatel-o ... ml#gallery http://allegro.pl/wiazka-kostka-przekaz ... 98900.html
3. podłączenie świateł na krótko z postojówek, ale to ostateczność.
Osobiście narazie przeczyściłem wtyczkę, zlikwidowałem zwarcie we wtyczce i jest okej, ale jak będę miał luźniejszy weekend to przylutuję molexa i będę miał z głowy
Opisz jak wybrnąłeś z tej sytuacji.
Myślę, że w miarę jasny sposób opisałem rozwiązanie.
Służę pomocą i powodzenia
- Huczas
- Kontakt:
hmm dobrze trafiliście z tym tematem, wczoraj mi lewe światło poleciało. 1. żarówka - zjarała się pożądnie w środku od żółtego po siwy kolory miała no i pękła nawet na podstawie...
2. wymieniona na nową i ku mojemu zaskoczeniu nadal nie działa... mam nadzieję że przy body nic nie poleciało ale w tygodniu będę sprawdzał dokładnie i z multimetrem latał...
gdzie dokładnie(foto wskazane) wchodzi wiązka od świateł na body compa?
2. wymieniona na nową i ku mojemu zaskoczeniu nadal nie działa... mam nadzieję że przy body nic nie poleciało ale w tygodniu będę sprawdzał dokładnie i z multimetrem latał...
gdzie dokładnie(foto wskazane) wchodzi wiązka od świateł na body compa?
- Dziurek5
- Imię: Paweł
- gadu: 3049796
- Kontakt:
Moje wybrnięcie na obecną chwilę to cyrkiel szkolny i pozaginanie pinów we wtyczce do pierwotnej formy. Za drugim razem się udało i z pół roku latało git majonez, ale ostatnio zdechła prawa (czyli druga) strona. Skończyło się na dopchnięciu wtyczki i luz, ale coś czuję że niedługo poleci po kostce.
Na moją pandę biorę poprawkę ze względu na nagłośnienie. Od basów troszku się rozkręca i niektóre rzeczy jej wybaczam
Pzdr
Na moją pandę biorę poprawkę ze względu na nagłośnienie. Od basów troszku się rozkręca i niektóre rzeczy jej wybaczam
Pzdr
- Huczas
- Kontakt:
ok, u mnie sprawdziłem kostkę i wszystko jest ok. Później zabrałem się za sprawdzanie, sprawdziłem na wtyczce do klosza miernikiem i nie było tam ani "grama" prądu, kolejna sprawa bezpiecznik i faktycznie spalił się
Po szybkiej wizycie na LukOil światełka znowu świecą jak należy, ciesze się że nic więcej się nie stało z instalacją w moim przypadku
Po szybkiej wizycie na LukOil światełka znowu świecą jak należy, ciesze się że nic więcej się nie stało z instalacją w moim przypadku