Dodatkowe oświetlenie

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

fati
Świeżak
gadu: 0
Panda: II
Generacja: ...
Paliwo: inne

Dodatkowe oświetlenie

Post autor: fati »

Cześć,
Widziałem podobny temat co do dodatkowych światełek przy otwieraniu drzwi, itp. i mam jedno szybkie pytanie.
Chciałem zrobić dodatkowe oświetlenie podłogi/nóg z ledowych neonów > http://allegro.pl/neon-neony-led-najmoc ... 02397.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Myślałem, żeby zrobić to na wtyku do gniazda zapalniczki, ale jednak niepotrzebne by mi to było podczas jazdy. Więc postanowiłem zamontować tak, żeby się świeciło jedynie przy otwieraniu drzwi.
I idąc najkrótszą drogą to pomyślałem, żeby się podpiąć do lampki na podsufitce. Tylko, czy to dobry pomysł? I jeśli tak to po prostu jedynie przymocować + i - kabli od neonów do miejsca styku żarówki w lampce? Bo nie mam pewności, czy podpinając się wcześniej przed kostką do wiązki uda się uzyskać to co chcę. Do kostki idą 3 przewody. Pewnie jeden od krańcówki.
W ogóle dobrze rozumuję, czy robię z siebie :swir: ? :)
Awatar użytkownika
Romix13
Wesoły Tramdriver
Imię: Romek
Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Generacja: ...
Paliwo: inne

Re: Dodatkowe oświetlenie

Post autor: Romix13 »

Jeśli nie masz centralnego tylko zwykłą krańcówkę w słupku drzwi kierowcy to masę z neonu ciągniesz do krańcówki i z krańcówki z drugiego styku do masy auta np. koło body. Natomiast + ciągniesz do lampki podsufitki. W lewym słupku nad deską pod plastikiem biegnie wiązka z lampki podsufitki. 8) Jeśli masz centralny, krańcówki są w kasetach zamków tam musisz inaczej kombinować z podpięciem masy. Ja centralnego nie posiadam więc tu nie pomogę.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
ODPOWIEDZ