Podświetlenie bagaznika

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

gothicvampire21
Specjalista

Post autor: gothicvampire21 »

Awatar użytkownika
Huczas
Klubowicz na emeryturze
Kontakt:

Post autor: Huczas »

chłopaku, nie strasz porządnych ludzi ;)
Awatar użytkownika
JDK
Klubowicz na emeryturze
Imię: Jędrek
gadu: 7765035

Post autor: JDK »

Ja dopiero czytając te posty sprawdziłem u siebie w bagażniku i dowiedziałem się że posiadam oryginalne podświetlenie bagażnika :D
Awatar użytkownika
rukh
Svejkova Gospoda
Imię: Sławek

Post autor: rukh »

ja sprawdzę z rana jak wrócę z pracy dam znać o efektach oględzin
zimny41
Świeżak
gadu: 0

Post autor: zimny41 »

WITAM, mam problem z lampką w bagażniku ...a mianowicie chcę ją podłączyć .mam fabrycznie cen zamek i znalazłem te białą wtyczkę w bagażniku ale nie ma w niej prądu javascript:emoticon(':shock:') coś muszę jeszcze podłączyć ??????? czy w tej białej wtyczce przy otwartym bagażniku powinno być zasilanie przez cały czas???........czytałem że już przerabiałeś ten temat ,więc masz doświadczenie proszę opisz mi dokładnie co z czym połączyć było by miło jakby były też fotki ........z góry dzięki Zimny41 :shock:
DieselJTD
Aktywny

Post autor: DieselJTD »

zeby tam byl prad to musi byc sygnal z klamki, a pewnie masz klamke bez silniczka, wiec nie masz podlaczonych kabli do samej klamki:) Nowa z silniczkiem kosztuje ok 60zl, dorob sobie przy okazji otwieranie klapy bagaznika z guzika w srodku:)
Awatar użytkownika
Huczas
Klubowicz na emeryturze
Kontakt:

Post autor: Huczas »

że nie ma prądu rozumiem że sprawdzałeś miernikiem? jeśli tak to spróbuj żarówkę tam podłączyć. Mi na mierniku nie pokazywało 0V a jak podłączyłem żarówkę to świeciła :)

Bodykomputer jest mądry i bez żarówki napięcia nie podaje :)
zimny41
Świeżak

Post autor: zimny41 »

Witam, .po małej przerwie .otóz problem z białą wtyczką ma się tak ....po sprawdzeniu miernikiem jest tam napięcie 12 v. nieważne czy klapa zamknięta czy otwarta jest prąd .......ale po podpięciu żarówki dupa blada nie świeci ........ oczywiście żarówka ok. i teraz odpiszcie mi co to może być ????????????

z góry dzięki za odpowiedzi.
DieselJTD
Aktywny

bo sprawa wyglada tak ze w tej wtyczce plus jest caly czas, niewazne czy klapa otwarta czy zamknieta, po prostu po otwarciu klapy na drugi pin przychodzi masa, wtedy zamyka sie obwod i nastaje jasnosc:P
wiem bo sam to przechodzilem, diody mi caly czas swiecily, nawet bez podania masy:)

jak juz wczesniej pisalem u Ciebie brak zamka z czujnikiem powoduje to ze masa Ci nie dochodzi po otwarciu klapy i zarowka nie bedzie swiecic:)
Awatar użytkownika
bartus2737
Wymiatacz

Post autor: bartus2737 »

A ja sprawdziłem i kabla niet :( ani z lewej, ani z prawej strony, ni widu ni słychu; nie wiem jak to jest, że niektórzy mają, a niektórzy nie.
DieselJTD
Aktywny

a jaka masz wersje wyposazenia?
Awatar użytkownika
rukh
Svejkova Gospoda
Imię: Sławek

Post autor: rukh »

tez nie mam tego kabla i nie wiem jaka mam wersje wyposazenia to bedze pytanie na next spocie
DieselJTD
Aktywny

bo z tego co wiem to te ubozsze wersje byly ubogie takze pod wzgledem instalacji, dlatego niektore opcje wyposazenia nie byly dostepne w najtanszych wersjach:)
Awatar użytkownika
elitspro
Fanatyk na emeryturze
gadu: 4928172

Post autor: elitspro »

Nie ma co się dziwić, ja nie miałem nic-pusty miśkowóz, nawet instalacji radiowej, do nagłośnienia.
Awatar użytkownika
bartus2737
Wymiatacz

Post autor: bartus2737 »

hmmm Koledzy to że bez kabelka i innych takich to nie znaczy gorsza, to tak jakby dziewica wśród Misiów :D

Nie pamiętam dokładnie, czy mam active czy actual, jakoś na "a" ;p i pocieszę Was, też nie mam radyjka (za to bezpieczniki do instalacji do niego są ;p). Zamiast tego mam cb ;p
ODPOWIEDZ