Nie wyłącza ssania zobacz film!

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Shady
Sympatyk
gadu: 0

Nie wyłącza ssania zobacz film!

Post autor: Shady »

Witajcie!

Mam problem z misiem: Pomimo zagrzania się nie wyłącza ssania, obroty ok 1300, szarpie przy zmianie biegów, sam dodaje gazu. No jaja jak ch*j. Wstawiłem filmik jako ciekawostkę. W piątek jadę na serwis bo jeszcze gwarancje mam. No jestem ciekaw co Wy na to i jak to się rozwiąże. Poniżej filmik z moim komentarzem prosto z fona:)

<object width="640" height="510"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/I3eUWTZ5mz8?fs=1&amp;hl=pl_PL&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/I3eUWTZ5mz8?fs=1&amp;hl=pl_PL&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="510"></embed></object>
Awatar użytkownika
rukh
Svejkova Gospoda
Imię: Sławek

Post autor: rukh »

powiem co mi na to samo powiedzieli w ASO
"Możemy zmniejszyć ale może poczekaj pan do końca zimy"
z drugiej strony za bardzo nie wiem jak określić jakie mam obroty - brak obrotomierza ale auto rocznik jak twój i nawet zagrzany silnik na skrzyżowaniu mogę ruszyć bez dodawania gazu
Awatar użytkownika
Huczas
Klubowicz na emeryturze
Kontakt:

Post autor: Huczas »

w pewnym momencie powiedziałeś że wolno obroty spadają, no to powiem Ci że obroty schodzą w prawidłowej prędkości, przynajmniej u mnie jest taka sama prędkość spadania obrotów na stojącym aucie.

Podczas jazdy i zmiany biegów spadają szybciej za sprawą niższych/wyższych przełożeń i odpuszczania sprzęgła - normalne

@Rukh - "możemy zmniejszyć..." to nie jest naprawa, oni po prostu wysterują Ci komputerowo wskazówkę a na ssaniu jeździć będziesz nadal...

sprawa wydaje się komputerowa, czekamy co ASO u Ciebie powie :)
Awatar użytkownika
bambrys
Specjalista
Imię: Dawid
gadu: 9709114

Post autor: bambrys »

Za utrzymywanie i prace na wolnych obrotach odpowiada silnik krokowy może się zawiesił , zabrudził lub coś w tym rodzaju

dodane po chwili:
tak mi naszło jeszcze może to czujnik temperatury padł i nie daje znaku życia i trzyma cały czas silnik na obrotach ssania

-----------
używaj pola EDIT

Huczas
Adam
Świeżak
gadu: 0

Re: Nie wyłącza ssania zobacz film!

Post autor: Adam »

Shady pisze:Witajcie!
Mam problem z misiem: Pomimo zagrzania się nie wyłącza ssania, obroty ok 1300, szarpie przy zmianie biegów, sam dodaje gazu.

Wiele przyczyn można podać, a ja obstawiam nieszczelność na kolektorze dolotowym - bo reguluje, sam zmienia obroty. Rada - wymontować z kolektorem włacznie i starannie złożyć.
bart_gabi
ODPOWIEDZ