Przełącznik zespolony Pająk
- LEONE
- Świeżak
- Imię: Leo
- gadu: 0
- Panda: 1.2 dualogic
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
Przełącznik zespolony Pająk
Pytanko do kolegów czy do Pandy pasuje przełącznik zespolony od Punto2. Zmieniam licznik na lepszy i chcę mieć tripa a mam możliwość dostania gratis przełącznika od Punto z 2003r. Wygląda podobnie. 
"Tylko dwie rzeczy na świecie są nieskończone, wszechświat oraz głupota ludzka. Ale tej pierwszej nie jestem pewny."- Albert Einstein
- matyja
- Wymiatacz
- Imię: Mateusz
- Panda: 1.1 Actual 2003r. + LPG BRC Sequent 24
Re: Przełącznik zespolony Pająk
zdaje się, że są wtyczki inne, ale nie jestem pewien.jak możesz go mieć za darmo, to weź i sprawdź...
toż to nic nie kosztuje...
toż to nic nie kosztuje...
- AdaMs
- Moderator
- Panda: Zuza 1.2 69KM (PIII)
- Kontakt:
Dokładnie, a jak nawet nie podejdzie to możesz sprzedać. A następnie za kasę ze sprzedaży kupić pandowy 
- LEONE
- Świeżak
Biorę pająka i przymierzę. Czy wymiana pająka to zdejmowanie kierownicy i podusi.
"Tylko dwie rzeczy na świecie są nieskończone, wszechświat oraz głupota ludzka. Ale tej pierwszej nie jestem pewny."- Albert Einstein
- AdaMs
- Moderator
- Panda: Zuza 1.2 69KM (PIII)
- Kontakt:
No niestety tak
Przed odpięciem poduchy, odłącz aku na 30 min wcześniej.
- matyja
- Wymiatacz
tylko po co?AdaMs pisze:No niestety takPrzed odpięciem poduchy, odłącz aku na 30 min wcześniej.
poducha nie ma prawa wystrzelić, a już w ogóle nie wiem, skąd się wzięły te 30 min o_O
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
- Panda: 1,3 Mjet Van
Procedura serwisowa mówi o 10 minutach.
A co do tego po co? To ostatnio slyszałem o przypadku jak jakis gościu odpinał poduche "na żywca", czyli z podłączonym prądem i niestety zgninął bo majstrował coś śrubokrętem i po wystrzale poduchy śrubokręt znalazł sie w jego głowie.
A co do tego po co? To ostatnio slyszałem o przypadku jak jakis gościu odpinał poduche "na żywca", czyli z podłączonym prądem i niestety zgninął bo majstrował coś śrubokrętem i po wystrzale poduchy śrubokręt znalazł sie w jego głowie.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/" onclick="window.open(this.href);return false; <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
- matyja
- Wymiatacz
poducha nie ma prawda odpalić... musiałbyś się bardzo postarać, żeby zrobić zwarcie i podać napięcie... sterownik airbag sam z siebie tego nie zrobi przy ściąganiu kierownicy
ale oczywiście, w celu całkowitej pewności, można aku odpiąć
co do procedur serwisowych... muszą (i są) one tak napisane, nie tylko po to, żeby nikomu się nic nie stało, ale przede wszystkim po to, aby zminimalizować ewentualne roszczenia osób poszkodowanych przy wykonywaniu wszelkich czynności - zawsze można później napisać, że czynności nie wykonywało się wg instrukcji
ale oczywiście, w celu całkowitej pewności, można aku odpiąć
co do procedur serwisowych... muszą (i są) one tak napisane, nie tylko po to, żeby nikomu się nic nie stało, ale przede wszystkim po to, aby zminimalizować ewentualne roszczenia osób poszkodowanych przy wykonywaniu wszelkich czynności - zawsze można później napisać, że czynności nie wykonywało się wg instrukcji
- LEONE
- Świeżak
jak ustawić taśmę?
- gregory1979
- Klubowicz
- Imię: Grzegorz
- Panda: Fiat Tipo 1.4 LPG BRC
była 0.9 TwinAir Turbo 2012 r. LPG BRC oraz 1.1 Actual 2003 r. LPG BRC - Lokalizacja: Środa Wlkp. PSR
Podpinam się pod pytanie czy taśmę trzeba jakoś konkretnie ustawićLEONE pisze:jak ustawić taśmę?
- OsiemKilo
- Maniak
Do kierownicy nie trzeba sciagacza, wystarczą dwie ręce
jakby nie chciala zejsc po dobroci to musisz ja energicznie szarpnac do siebie. I najlepiej po odkreceniu nakretki kierownicy nie sciagac jej tylko zostawic na końcówce gwintu bo po szarpnieciu kiery mozna nieźle polecieć do tyłu 
Taśmę ustawiasz tak jak sie najlepiej układa, czyli w sumie normalnie.
Taśmę ustawiasz tak jak sie najlepiej układa, czyli w sumie normalnie.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/" onclick="window.open(this.href);return false; <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
-
Kiki
- Bywalec
- Imię: Tomek
- Panda: 1.1
OCzywiście, taśme trzeba ustawić tak żeby miała po dwa obroty w każdą stronę przy założeniu że koła są ustawione do jazdy na wprost. JEsli kupujemy nowego pająka to taśma jest zabezpieczona w tej pozycji.
- OsiemKilo
- Maniak
Ale przecież w przełączniku jest cały element, który się kręci a kable są cały czas w tej samej pozycji.
-
Kiki
- Bywalec
- Imię: Tomek
- Panda: 1.1
No i co że kable są w tej samej pozycji?
Jeśli taśma będzie obrócona choćby o jeden obrót w stosunku do położenia środkowego to się zerwie przy pierwszym skręcie w przeciwną stronę. To najczęstszy błąd ludzi którzy grzebią przy kierownicy albo pająku.
Jeśli taśma będzie obrócona choćby o jeden obrót w stosunku do położenia środkowego to się zerwie przy pierwszym skręcie w przeciwną stronę. To najczęstszy błąd ludzi którzy grzebią przy kierownicy albo pająku.
- matyja
- Wymiatacz
ale w środku tego elementu, co się rusza masz taśmę nawiniętą kilka razy i jak założysz przełącznik z maksymalnie zwiniętą lub rozwiniętą taśmą, to przy maksymalnym skręcie możesz ją zerwać...OsiemKilo pisze:Ale przecież w przełączniku jest cały element, który się kręci a kable są cały czas w tej samej pozycji.
ja jak ustawiałem, a kupowałem używany przełącznik od forumowicza, to skręciłem maksymalnie w obie strony, policzyłem ilość obrotów i ustawiłem w położeniu śodkowym... tak nałożyłem przełącznik podczas gdy koła były wyprostowane i wszystko gra