Załączam schemat połączeń regulacji lusterek i czujnika temp.
Czujnik temp jak widać na załączonym schemacie podpinamy pod 17 i 18 pin w kostce licznika
Ostatnio zmieniony pt 10:21, 19 sie 2011 przez korek, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli co ten termistor to jakis uniwersalny badziew i dostane go w każdym elektronicznym tak? Będe go montował jako 2 gi w kabinie w miejscu gdzie fabrycznie jest od klimy automata, ale przełączanie na wyświetlaczu chciałbym zrobic na mikrostyku. Co trzeba dać jeszcze, żeby na mikrostyku przełączane było pomiedzy temp. zewnętrzna a wewnętrzną?
Tak jest to zwykły termistor ntc 10k i powinieneś dostać go w każdym elektronicznym. Polecam kupić taki 5% lub mniej % jest trochę droższy ale dokładniejszy.
Link do tematu na elektrodzie odnośnie przełącznika:
Witam zaawansowanych az taki dobry nie jestem ale jak coś mam na oddanie elektryczne lusterko z czujniekiem temperarury z tym że nie działa chyba podgrzewanie i ustawienie w poziomie z tym że nie mam pewności bo wymieniłem a potem przeczyściłem przycisk i działało to tak na marginesie ;P
wojtaas_pl pisze:Taki bajer można zrobić tylko na licznikach Emition? Czy w jakiś sposób można to zrobić w najuboższej wersji licznika (tylko km i okresowy przebieg ?
Czujnik temp. podłączasz do 17 i 18 pinu w kostce licznika. W pierwszym poście jest to napisane,a podłączenie dwóch kabelków to wydaje mi się,że nie wymaga schematu.