Co dziś zrobiłeś(aś) dla swojego autka?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Re: Co dziś zrobiłeś(aś) dla swojego autka?
Wymieniona rurka wychodząca od pompy wody. Tanio nie było 
Zakupiłem nowe łączniki stabilizatora TRW. Na allegro najdroższy ze wszystkich, ale całe szczęście, że mam trochę zniżek
Zaczęły delikatnie pukać, a wolę za wczasu wszystko robić.
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- gadu: 0
Pukać? To pewnie raczej nie łączniki tylko gumy na stabilizatorze chociaż łączniki też mogą a nie są drogie to wymień z tym, że ja bym sprawdził gumy na stabilizatorze.
- caraudiosystem
- Aktywny
- Imię: Sebastian
- gadu: 2335599
- Kontakt:
Zakupiłem trochę gratów do swojej Pindy, wraca do żywych... Silnik już pyrka i daje fajne oznaki życia...
- Qnisko
- Specjalista
- Imię: Paweł
Umyłem i nawoskowałem autko
Ale przy okazji odpadł mi emblemat z przodu 
- caraudiosystem
- Aktywny
- gadu: 2335599
- Kontakt:
Zakupiłem trochę gratów do swojej Pindy, wraca do żywych... Silnik już pyrka i daje fajne oznaki życia...
Mycie, woskowanie, odkurzanie itd... 
A jutro... zapowiada się małe co nieco
.
A jutro... zapowiada się małe co nieco
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
w weekend Panda pracowała;

Niestety gdy wracaliśmy do domu przy dość znacznej prędkości przyczepa wypięła się z kuli haka, co zmusiło mnie do delikatnego ale stanowczego hamowania co zakończyło się tym, że rączka od kółka postojowego przyczepy (konkretnie korba) wbiła się w zderzak i zrobiła si na wylot
Jaka przyczyna wypięcie nie wiemy (hak nowy, przyczepa w miarę też) zaczep był zapięty na kłódkę, generalnie pierwszy raz w życiu miałem taką sytuację (może po za ciągnikiem).
W sumie mieliśmy dużo szczęścia było to zaraz po tym jak wyprzedzałem jeden samochód, pokonałem kilka zakrętów i wyszedłem na krótki odcinek prostej i wtedy się przyczepa wypięła po 20 paru kilometrach trasy
Nie wiadomo czemu? aż strach pomyśleć co by się stało gdyby było to w tych zakrętach albo po wyprzedzaniu. Prawdopodobnie to wina zaczepu - ALKO czyli chiniol ale przecież z homologacją - lepsze były moim zdaniem zaczepy starego typu.
Po za zderzakiem ucierpiało kółko i ślizg przyczepy reszta bez strat, szkoda zderzaka bo świeżo malowany albo pomaluje albo na razie posklejam i jakąś fajna naklejkę dostanie jak to Ania stwierdziła; "plasterek niech się zagoi".
Niestety gdy wracaliśmy do domu przy dość znacznej prędkości przyczepa wypięła się z kuli haka, co zmusiło mnie do delikatnego ale stanowczego hamowania co zakończyło się tym, że rączka od kółka postojowego przyczepy (konkretnie korba) wbiła się w zderzak i zrobiła si na wylot
Jaka przyczyna wypięcie nie wiemy (hak nowy, przyczepa w miarę też) zaczep był zapięty na kłódkę, generalnie pierwszy raz w życiu miałem taką sytuację (może po za ciągnikiem).
W sumie mieliśmy dużo szczęścia było to zaraz po tym jak wyprzedzałem jeden samochód, pokonałem kilka zakrętów i wyszedłem na krótki odcinek prostej i wtedy się przyczepa wypięła po 20 paru kilometrach trasy
Nie wiadomo czemu? aż strach pomyśleć co by się stało gdyby było to w tych zakrętach albo po wyprzedzaniu. Prawdopodobnie to wina zaczepu - ALKO czyli chiniol ale przecież z homologacją - lepsze były moim zdaniem zaczepy starego typu.
Po za zderzakiem ucierpiało kółko i ślizg przyczepy reszta bez strat, szkoda zderzaka bo świeżo malowany albo pomaluje albo na razie posklejam i jakąś fajna naklejkę dostanie jak to Ania stwierdziła; "plasterek niech się zagoi".
-
kostek567d
- Wymiatacz
- Imię: Andrzej
troszle zmian w padzie kostka wizualnych zaszło

i orginalne oswietlenie bagaznika tez jest

i aluski

i postojwe i pod sufitowe tez

i orginalne oswietlenie bagaznika tez jest

i aluski

i postojwe i pod sufitowe tez

http://www.strefakulturalnejjazdy.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.noweturbo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.noweturbo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qnisko
- Specjalista
- Imię: Paweł
Napompowałem (nie podpompowałem) dojazdówkę. Normalnie prawie kapeć był. Tak to jest jak się jej nie używa i nie sprawdza co jakiś czas ciśnienia w zapasie 

- bombel
- Maniak
- gadu: 1320359
- Kontakt:
ciemność w autku nastała z dniem dzisiejszym 
- anathema4
- Klubowicz
- Imię: Mariusz
Zalałem do pełna na Shellu tym takim hiper paper nitro 100 paliwem. 
odebrałem od gazownika (ASO) BRC Sequent 24.11
a przy okazji pytanie. Jak się ustawia przednie światła? Nie chodzi mi o ustawienie z kabiny za pomocą przycisku, tylko ustawienie przy samym reflektorze.
a przy okazji pytanie. Jak się ustawia przednie światła? Nie chodzi mi o ustawienie z kabiny za pomocą przycisku, tylko ustawienie przy samym reflektorze.
- anathema4
- Klubowicz
- Imię: Mariusz
Forsaken pisze:I co lepiej autko idzie?
Mam wrażenie, że ciut inaczej silnik pracuje ale nie wiem czy to nie jest tylko efekt placebo.