Co dziś zrobiłeś(aś) dla swojego autka?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
-
kostek567d
- Wymiatacz
- Imię: Andrzej
Re: Co dziś zrobiłeś(aś) dla swojego autka?
ja do swojej zamontowalem ledowe swiatlo pod sufice jutro dodam zdjecie
pozdro
pozdro
http://www.strefakulturalnejjazdy.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.noweturbo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kamillo
- Instruktor
- Imię: Kamil
- gadu: 0
wymienione żarówki w przednich reflektorach: pozycyjne na niebieskie Philipsy, a kierunkowskazy na srebrne Carpoint - efekt? samo oceńcie 
viewtopic.php?p=102642#p102642
viewtopic.php?p=102642#p102642
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848 - Niebieska Strzała
- MATI8888_M1
- Specjalista
- Imię: Mateusz
kostek567d pisze:ja do swojej zamontowalem ledowe swiatlo pod sufice
Ja też dopiero jutro.
RED PANDA by MATI8888_M1
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) na PW.
-
kostek567d
- Wymiatacz
- Imię: Andrzej
to moje swiatlo led w szoferce 

http://www.strefakulturalnejjazdy.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
doldi
- Profesjonalista
- Imię: Maciej
może powinno być inaczej co zepsułem w swoim aucie
wczoraj żona zarysowała Pandziorkę
jak w tak małym aucie można nie widzieć tyłu to nie wiem i chyba będę musiał założyć czujniki parkowania
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Wymienione poduszki amortyzatora 
- ciopik
- Aktywny
- Imię: Marek
Zamontowałem przednie błotochrony i zatankowałem LPG i PB do pełna 
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
Wczoraj;
Nie tyle co ja, a co Panda dla mnie, a konkretnie dla mojej siostry. Panda odwiozła siostrze jej rower który z racji, że spory 28' koła i ma konkretny fotelik to nie za bardzo (bez demontażu osprzętu) wchodzi do auta - nawet mimo próby w całkiem sporawym by się wydawało SUVie.
Za to Panda z rowerami zawsze daje sobie radę bez problemów - oto dowód

Tu wprawdzie mały dystans ale zapewniam Was, że na duże odległości jeździ się Pandą z rowerami świetnie nawet czterema, a nie tak jak tu jednym.
Nie tyle co ja, a co Panda dla mnie, a konkretnie dla mojej siostry. Panda odwiozła siostrze jej rower który z racji, że spory 28' koła i ma konkretny fotelik to nie za bardzo (bez demontażu osprzętu) wchodzi do auta - nawet mimo próby w całkiem sporawym by się wydawało SUVie.
Za to Panda z rowerami zawsze daje sobie radę bez problemów - oto dowód
Tu wprawdzie mały dystans ale zapewniam Was, że na duże odległości jeździ się Pandą z rowerami świetnie nawet czterema, a nie tak jak tu jednym.
A ja dzisiaj chwilkę znalazłem i przetarłem trochę wnętrze. Czyści się inaczej niż inne samochody ze względu na wszędzie obecny plastik. Po każdej myjni przecieralem boczki, deskę itp. chusteczkami do kokpitów + plak, bądź pianka do czyszczenia. Ale i tak wydawało mi się, że nie jest doczyszczone. Więc postanowiłem czegoś innego spróbować. Plusem jest tu wspomniany wcześniej plastik. Nie łatwo go uszkodzić, zadrapać. Więc użyłem coś mocniejszego 
Wnętrze generalnie było 'czyste'. Tzn wyczyszczone na tyle, na ile pozwalają podstawowe specyfiki.
A tutaj różnica :

Już nie będę używał plaka i plakopodobnych
A taką ładną reklamę mogłem podziwiać podczas sprzątania:

Do tego nowe wycieraczki Bosha, oraz zakupione tylne nadkola.
Jutro chyba montowanie licznika z Emotion
Wnętrze generalnie było 'czyste'. Tzn wyczyszczone na tyle, na ile pozwalają podstawowe specyfiki.
A tutaj różnica :

- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
Mija: ładnie. U mnie wczoraj i w niedzielę panda też służyła to transportu osób i rzeczy.
Powiedz mi czy taki bagażnik rowerowy jest montowany do haka? Mógłbym zobaczyć mocowanie? Jaki koszt?
Powiedz mi czy taki bagażnik rowerowy jest montowany do haka? Mógłbym zobaczyć mocowanie? Jaki koszt?
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
Dreamcatcher na hakowy oczywiście te montowane na klapie do mnie nie przemawiają, jeździłem z różnymi platformami i wieszakami na hakowymi ten co widzisz to intrepack ecoplatforma 4 - nie uchylny ale lepiej mocowany i sztywniejszy niż uchylne (jeździłem z uchylnymi i w większości wypadków i tak nie miałem dostępu do bagażnika, a ten nie uchylny jest sztywniejszy więc wolę planować jak się pakuje i jadę dalej na wakacje).
Mocowanie jest lepsze niż Thule, a cena taka jak dokładka na dodatkowy rower do Westfalii więc myślę, że warto. Eco 4 jest też lepsza od Eco 3 bo sztywniejsza i można przewieźć 4 rowery. System mocowania rowerów na tej platformie też jest najbezpieczniejszy dla rowerów i umożliwia mocowanie rożnych rowerów, podsumowując jedyna sensowna platforma w normalnych pieniądzach. System tej platformy jest taki że można ją wykorzystać do wożenia też innych rzeczy (jak w systemie Westfalii). O wyższości platformy nad mocowaniem dachowym nie będę wspominał bo wydaje się być oczywista;
1. nawet moja żona nasze dość duże rowery potrafi sama zamontować na bagażniku i przewieźć (te rowery jest mi trudno samemu zamontować na dach - przewoziłem tak ze 2 razy)
2. Rowerów nie trzeba rozkładać więc jedziemy gdzieś gdzie chcemy pojeździć, zdejmujemy rowery w 30 sekund i w drogę
(platforma jest zamykana na kuli haka)
3. Najważniejsza zaleta jazda z dużymi rowerami w trasę na dachu to porażka (nie mówię tu nawet o spalaniu) rowerów na platformie praktycznie w Pandzie nie czuć, a w większym aucie to już pełen luksus.
Dobra dość reklamy ogólnie powiem tak obok możliwości wypięcia przedniego koła i włożenia do auta rowerów (jak ktoś ma duże auto i nie za duże rowery i nie potrzebuje tylnych foteli) uważam, że platforma jest najlepszym systemem do transportu rowerów.
Ponieważ testowałem przed zakupem różne systemy wożenia rowerów i różne platformy mogę trochę w temacie doradzić jeżeli ktoś był by zainteresowany - teraz raczej po sezonie powinny być dobre ceny na tego typu sprzęt
Mocowanie jest lepsze niż Thule, a cena taka jak dokładka na dodatkowy rower do Westfalii więc myślę, że warto. Eco 4 jest też lepsza od Eco 3 bo sztywniejsza i można przewieźć 4 rowery. System mocowania rowerów na tej platformie też jest najbezpieczniejszy dla rowerów i umożliwia mocowanie rożnych rowerów, podsumowując jedyna sensowna platforma w normalnych pieniądzach. System tej platformy jest taki że można ją wykorzystać do wożenia też innych rzeczy (jak w systemie Westfalii). O wyższości platformy nad mocowaniem dachowym nie będę wspominał bo wydaje się być oczywista;
1. nawet moja żona nasze dość duże rowery potrafi sama zamontować na bagażniku i przewieźć (te rowery jest mi trudno samemu zamontować na dach - przewoziłem tak ze 2 razy)
2. Rowerów nie trzeba rozkładać więc jedziemy gdzieś gdzie chcemy pojeździć, zdejmujemy rowery w 30 sekund i w drogę
3. Najważniejsza zaleta jazda z dużymi rowerami w trasę na dachu to porażka (nie mówię tu nawet o spalaniu) rowerów na platformie praktycznie w Pandzie nie czuć, a w większym aucie to już pełen luksus.
Dobra dość reklamy ogólnie powiem tak obok możliwości wypięcia przedniego koła i włożenia do auta rowerów (jak ktoś ma duże auto i nie za duże rowery i nie potrzebuje tylnych foteli) uważam, że platforma jest najlepszym systemem do transportu rowerów.
Ponieważ testowałem przed zakupem różne systemy wożenia rowerów i różne platformy mogę trochę w temacie doradzić jeżeli ktoś był by zainteresowany - teraz raczej po sezonie powinny być dobre ceny na tego typu sprzęt
- tomjoz
- Profesjonalista
- Imię: Tomek
- gadu: 582988
fati pisze:A ja dzisiaj chwilkę znalazłem i przetarłem trochę wnętrze. Czyści się inaczej niż inne samochody ze względu na wszędzie obecny plastik. Po każdej myjni przecieralem boczki, deskę itp. chusteczkami do kokpitów + plak, bądź pianka do czyszczenia. Ale i tak wydawało mi się, że nie jest doczyszczone. Więc postanowiłem czegoś innego spróbować. Plusem jest tu wspomniany wcześniej plastik. Nie łatwo go uszkodzić, zadrapać. Więc użyłem coś mocniejszego
A tutaj różnica :
Ja plaka też nie używam z takich przyczyn,że to jest gówno,maskuje bród i zajmuje sie malowaniem aut,a plak to zabójca prac lakierniczych.
Z tymi tylnymi nadkolami to ja bym odradzał ponieważ zbiera się tam błoto wilgoć,które siedzi cały rok,nawet latem co może mieć wpływ na przyspieszoną korozje. Jak za 3 lata je zdemontujesz to wyleci tam 3 kolo mokrego błota. A ciszej w aucie na pewno nie będziesz miał co niektórzy tak myślą.
To, że tak się zapytam, czym najlepiej potraktować plastiki wewnątrz?
- Worczynski
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
Co to za specyfik do mycia kokpitu?
Ja czyscilem dimerem. Do ciężkich zabrudzen, felg, silników. Tylko rozcienczony. Mogę polecić