Podłączenie włącznika swiatła kabinowego od strony pasażera.
- ma16
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marek
- gadu: 6657256
Re: Podłączenie włącznika swiatła kabinowego od strony pasaż
miras wiercąc w karoserii możesz uszkodzić powłokę a co za tym idzie zacznie ci wychodzić rdza...
Prawdziwy zdrajca włoskiej marki Powraca !
Pełny MES. Osiowanie, błędy itp. Kontakt PW.
- Worczynski
- Imię: Paweł
- gadu: 0
W jakimś temacie było zdjęcie moje, gdzie było widać jak u mnie sprawę rozwiązali... W środkowym słupku wywiercili dziurkę i działa, rdza się mnie nie łapie od 6 lat, a nie można mnie nazwać przesadnie wyczulonym na punkcie mycia i dbałości o czystość w zakamarkach.. Jesli ktoś nie poszukuje kasety z krańcówką fabrycznej, rozwiązanie ze środkowym słupkiem się sprawdza..
- Junak
- Przyjaciel klubu
- Imię: Tomek
- gadu: 5975539
ma16 pisze:miras wiercąc w karoserii możesz uszkodzić powłokę a co za tym idzie zacznie ci wychodzić rdza...
ja sobie dorabiałem krancówki do tylnych drzwi, co prawda nie w Pandzie a w Uno, ale to nie ma akurat znaczenia, i takie mówienie że się nie da, albo nie ma sensu bo się powłokę uszkodzi jest śmieszne, po wycięciu dziury, wystarczy wziąć hammeraita albo nawet lakier do paznokci, lekko pomalować i po problemie, a w autku gości jasność
(_[__]=====/////=====[__]_)
"...pojedziemy gdzieś, rozpędzimy się, pokonamy noc, przywitamy dzień..."
http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,909.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Majster Garaż 
"...pojedziemy gdzieś, rozpędzimy się, pokonamy noc, przywitamy dzień..."
http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,909.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- ma16
- Imię: Marek
- gadu: 6657256
dla mnie to rozwiązanie jest ostateczne bo w oryginalnych zamkach jest miejsce na krancowki....
Prawdziwy zdrajca włoskiej marki Powraca !
- spacewalker
- Bywalec
Widziałem ostatnio kasety z centralnego zamka i wszystkie 4 miały krańcówki + zamek kierowcy był MASTEREM. To juz znacznie ułatwia sprawę.
coś bym przerobił...ale co, jak juz nie ma co
- pitt_99
- Stały bywalec
- Imię: Piotr
- gadu: 8116393
Na początku padło pytanie o załączanie oświetlania kabiny poprzez zadziałanie krańcówki przerywającej obwód el.. Padła sugestia, aby połączyć obie krańcówki równolegle. Takie rozwiązanie jest bardzo proste, tanie i skuteczne, ale nie sprawdzi się jeśli chcemy aby na wyświetlaczu emotion pojawiał się komunikat o konkretnych otwartych drzwiach, a ja tak chcę
.
Skoro już zakupiłem licznik emotion, to warto było założyć krańcówkę i na drugie drzwi - te od str. pasażera.
Kieruję pytanie do posiadaczy misiów z czujnikiem otwartych drzwi. Czy na wyświetlaczu pojawia się tylko info o otwartych drzwiach, czy komp. potrafi rozróżnić, które są otwarte? Jeśli potrafi, to może ktoś powiedzieć gdzie w kostce trzeba to połączyć?
Skoro już zakupiłem licznik emotion, to warto było założyć krańcówkę i na drugie drzwi - te od str. pasażera.
Kieruję pytanie do posiadaczy misiów z czujnikiem otwartych drzwi. Czy na wyświetlaczu pojawia się tylko info o otwartych drzwiach, czy komp. potrafi rozróżnić, które są otwarte? Jeśli potrafi, to może ktoś powiedzieć gdzie w kostce trzeba to połączyć?
- gregory1979
- Klubowicz
- Imię: Grzegorz
Z tego co się orientuję to masz "biedne" body tak jak ja i nie ma szans na to aby na liczniku wyświetlało które drzwi są otwarte. Body to jest pozbawione funkcji komfortu i po prostu jest brak odpowiednich gniazd
. Co do kontrolki to u siebie wstawiłem własną w licznik. Tak więc u mnie świeci się tylko sama kontrolka. A jak zrobiłem pokazane mam tu viewtopic.php?p=59394#p59394
Ostatnio zmieniony ndz 19:35, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono link.
Powód: Poprawiono link.
- matyja
- Wymiatacz
- Imię: Mateusz
ja mam wersję Bida, wyposażoną ekstra w el. lusterka i centralny zamek z kluczyka
po wymianie zegarów, pokazuje mi się, które drzwi są otwarte
najlepiej sprawdź, jakie masz Body
po wymianie zegarów, pokazuje mi się, które drzwi są otwarte
najlepiej sprawdź, jakie masz Body
- pitt_99
- Stały bywalec
- Imię: Piotr
- gadu: 8116393
Gdzieś pewnie jest, ale nie znalazłem, jak się sprawdza jakie mam body? Chodzi o jakiś numer seryjny, albo coś takiego?
- matyja
- Wymiatacz
- Imię: Mateusz
tu masz schemat centralnego zamka:

są tam zaznaczone krańcówki zamków (drzwi), które to mają być podpięte pod złącza G i H
rozmieszczenie złącz w Body masz na rysunku w prawym górnym rogu - jeżeli tych złącz nie masz, to masz "ubogie" Body i nie ma co marzyć o pokazywaniu informacji o otwartych drzwiach na liczniku EMOTION
jak będziesz próbował coś robić, to zauważ, że w pinologii tam na schemacie jest błąd przy zdaje się lewej tylnej kasecie (zamieniony silniczek z krańcówką)
są tam zaznaczone krańcówki zamków (drzwi), które to mają być podpięte pod złącza G i H
rozmieszczenie złącz w Body masz na rysunku w prawym górnym rogu - jeżeli tych złącz nie masz, to masz "ubogie" Body i nie ma co marzyć o pokazywaniu informacji o otwartych drzwiach na liczniku EMOTION
jak będziesz próbował coś robić, to zauważ, że w pinologii tam na schemacie jest błąd przy zdaje się lewej tylnej kasecie (zamieniony silniczek z krańcówką)
- gregory1979
- Klubowicz
- Imię: Grzegorz
Jeśli masz takie body:

to nie ma szans na wyświetlanie komunikatów, bo nie ma do czego podłączyć krańcówek
.

to nie ma szans na wyświetlanie komunikatów, bo nie ma do czego podłączyć krańcówek