Bynajmniej to nie przynajmniej!

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: Bynajmniej to nie przynajmniej!

Numer postu:#16  Postprzez Worczynski » Wt 20:25, 05 lut 2013

Przepraszam wszystkich, ale powiem dosadnie: nie róbcie tu chlewa. Wszyscy łącznie z autorem. Doceniam inicjatywę, że chcesz pokazać jakie bzdury ludzie piszą, ale sorry memory, jak dla mnie błędy logiczne to mały pikuś. Największy problem jest z ortografią i polskimi literami. Może jestem odmieńcem, ale ja widzę różnicę między " zrobić komuś łaskę", a "zrobic komus laske". Skoro wszyscy chcemy dbać o polski język to piszmy używając wszystkich liter z polskiego alfabetu i nie popełniajmy błędów ortograficznych. I mówię tu o wszystkich, nie tylko Michale. Rozumiem jeszcze gubić "ogonki" na SB, podczas gorącej wymiany zdań, ale w postach, gdzie nic nie goni, czasu jest sporo można poświęcić 1, słownie jedną minutę więcej na wciskanie alt z literą. Tyle ode mnie, jeśli będzie w tym temacie dalej burdel, to pożegnacie się z nim, a "najlepsi" dyskutanci dostaną "ogonki" do profilu użytkownika.
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
Imię: Paweł

Numer postu:#17  Postprzez Deacon » Śr 0:02, 06 lut 2013

Pawel, jesli Ty tez stawiasz pisanie bez PL znakow obok "bynajmniej" to sorry memory ale nie mamy o czym mowic :P
ja tak pisze od samego poczatku i nie zamierzam tego zmieniac - ot taka moja uroda :)
jesli mam za to dostac ostrzezenie to prosze bardzo :ok:
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Numer postu:#18  Postprzez Worczynski » Śr 0:50, 06 lut 2013

Nie, uważam, że albo ktoś wkłada 100 procent w pisanie poprawnie, albo nic, nie znam stanów pośrednich. Jakbym za ogonki dawał ostrzeżenia, to pewnie na forum zostałoby do 20 osób, więc sobie odpuściłem, świata nie zbawię. Abstrahując od ostrzeżeń uważam, że upośledzeniem języka jest tak samo nieumiejętność sformułowania poprawnej logicznie myśli jak i lenistwo w pisowni. Poza tym nie jest to przytyk personalny do Ciebie więc nie musisz tego tak brać do siebie. Warnami zamierzam dzielić za taką bezsensowną dyskusję, która powstała w tym temacie, nic nie wnosi, a pokazuje, że jeden ma gdzieś drugiego i nic poza tym.
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
Imię: Paweł

Numer postu:#19  Postprzez Vito » Śr 0:57, 06 lut 2013

:gra:

Zarówno błędy logiczne jak i niedbałość o pismo jest :/

Każdy z nas popełnia błędy, jeśli są one spowodowane niewiedzą to wiadomo, ale żeby tak z lenistwa ?
Vito
Admin na emeryturze

Panda: była - jest pug 508
Imię: Witek

Poprzednia strona

Powrót do Luźne tematy...