elrond2000 napisał(a):Witam,
zakładam nowy, temat gdyż takiego problemu jak ja nie znalazłem na forum (jedynie podobne)
rano panda nie zapala od razu (tydzień temu nowe świece + kable) i przy próbie zapalenia silnik szarpie (jak ktoś miał listwę wtrysków do wymiany w lpg, to wie co to za szarpanie) ok. 2 razy potem zapala i chodzi normalnie;)
ciepły chodzi bez zarzutów, kontrolki się nie zapalają awaryjne (czyli pod kompa nie ma co podpinać)
podejrzenia:
1. wtryski lub zawory (105tys. bez regulacji)
2. nieszczęsna pompka paliwa (ale na benzynie jeździ cały czas bez zarzutu, jeżeli poniżej 1/4 baku to dolewam do 3/4, czasem pojeżdzę na benzynie)
3. najczęściej opisywany filtr oparów paliwa lub elektrozawór;
bobofrut napisał(a):Co moze byc powodem falujacych obrotow rano na zimnym silniku na ssaniu ? i trochę cięzej odpala. Mam na mysli Darii Pandę, 1,1 pb.
bambrys napisał(a):Częstym problemem z odpalaniem w autach na gazie szczególnie w zimie jest pochłaniacz par paliw tzn elektrozawór przy przepustnicy przepuszcza i ciągnie cały czas wiec jak nie masz go zaślepionego zrób to na pewno pomoże
bambrys napisał(a):Częstym problemem z odpalaniem w autach na gazie szczególnie w zimie jest pochłaniacz par paliw tzn elektrozawór przy przepustnicy przepuszcza i ciągnie cały czas wiec jak nie masz go zaślepionego zrób to na pewno pomoże
witia_2005 napisał(a):[...] Przepustnicę przeczyszczono wraz z silnikiem krokowym [...]
bobofrut napisał(a):Co moze byc powodem falujacych obrotow rano na zimnym silniku na ssaniu ? i trochę cięzej odpala. Mam na mysli Darii Pandę, 1,1 pb.
matyja napisał(a):bambrys napisał(a):Częstym problemem z odpalaniem w autach na gazie szczególnie w zimie jest pochłaniacz par paliw tzn elektrozawór przy przepustnicy przepuszcza i ciągnie cały czas wiec jak nie masz go zaślepionego zrób to na pewno pomoże
nie dotyczy to tylko samochodów z instalacją LPG... "beznyniaki" też cierpią na tę przypadłość, jednakże opisywane falowanie obrotów nie będzie miało chyba nic wspólnego z tym elektrozaworemwitia_2005 napisał(a):[...] Przepustnicę przeczyszczono wraz z silnikiem krokowym [...]
czy po przeczyszczeniu przepustnicy wykonałeś adaptację?
Zwierzak napisał(a):Odłączenie akumulatora nic nie da. Potrzebujesz pełnej wersji MESa
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości