mija napisał(a):
Gratuluje zakupu uważam to autko za bardzo słuszny wybór w relacji co daje za jaką cenę po co przepłacać za inne auto jak to jest świetne?
Ja bym jednak rozglądał się za Kombi - nie myślałeś o takiej wersji?
Myślałem o kombi bo jest ładniejszy z tyłu, ale i droższy o jakieś 3k, poświęciłbym te 3k ale moja żona uważa ze to co kupiliśmy i tak jest wielkie, a kombi jest o coś koło 20cm dłuższy
Te cm maja też znaczenie w miejscu gdzie parkuję.
kupusso napisał(a):Strona Chevroleta jest publiczna i tam chyba tez powinni cenniki poukrywać.
Dlaczego wybrałeś akurat to auto? Czym się sugerowałeś przy wyborze?
1. Spodobał mi się już dawno czyli w 2009r jak wchodził na nasz rynek.
2. Stosunek ceny do wielkości i wyposażenia jest dobry ( kompakt w podstawowej wersji 45tyś bez rabatu dealera)
To był zakup z kalkulatorem w ręku
bo prócz tego, że się podoba to jest wiele względów dlaczego to a nie inne
Plan wymiany samochodu był już od dawna ale wiadomo sytuacja ekonomiczna dzisiaj jest różna wiec troszke czekałem co będzie .... Naturalną rzeczą była zainteresowanie sie nową Pandą. W sumie za 42-44tyś miałbym Pandę z fajnym wyposażeniem. Przejrzałem troszke ofert i na polu bitwy zostały 3 samochody nowa panda, nowe clio, cruze. Ciekawe bo każde auto z innego segmentu
Clio bardzo fajne, ale cena powala podstawa za 41tyś a cos fajniejszego koło 50. Wiadomo nowy model wiec cena inauguracyjna
nie dam za auto wielkości GP 10tyś więcej.
Panda to bardziej sercem patrzałem przez wzgląd na
. Niestety jak sobie policzymy wyposażenie Cruza w Pandzie. To to co daje Fiat w cenniku wychodzi z lakierem 47tyś plus alarm ( w chevi jest w standardzie w mojej wersji)
Cruze ma jeszcze kilka rzeczy których nie znajdziemy w cenniku Pandy takich jak tylne elektryczne szyby, 2 podłokietniki, tempomat, kiera regulowana w 2 płaszczyznach, a nie jednej jak w pandzie, gniazdo 12v w bagażniku i podłokietniku, regulacja wysokości fotele pasażera, lampki w osłonach słonecznych i pewnie kilka drobiazgów o których teraz nie myślę. Coś mi się wydaje, że jakby Fiat miał to w ofercie i doliczył
to wyszła by cena podobna do Cruza. W Bravo np. za podłokietnik tylny i przedni trzeba dopłacić po 350zł za każdy
Chora jest polityka dopłat w Fiacie o czym już chłopakom na spocie mówiłem dla przykładu: kierownica skórzana i gałka zmiany biegów w Clio to 310 dopłaty a w Pandzie 600zł.
Także kolego czysta kalkulacja i wiadomo autko mi się podoba