kiedy można starać się o uchylenie mandaty kredytowanego...

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

kiedy można starać się o uchylenie mandaty kredytowanego...

Numer postu:#1  Postprzez Kamillo » So 21:14, 10 lis 2012

Witam - sprawa jak w temacie. Wiem, wiem, wiem - wujek google może wszystko znaleźć, ale ponieważ na r óżnych stronach różnie piszą, to super byłoby jakby ktoś z nas okazał się prawnikiem i wypowiedział konkretnie, bo nie ukrywam, że znalazłem dwie wersje: jedną, że można się starać i wówczas sprawa do sądu i drugą wersję, że owszem starać się można, ale tylko w przypadku mandatów wystawionych za czyny które nie są wykroczeniami..... więc za co - za brzydką twarz? to chyba jeszcze w naszej Polsce nie jest wykroczeniem....

przejrzystość polskiego prawa jesta cudowna, że tak w dizeń przed świętem niepodległości stwierdzę....

dziękuję za pomocne glosy
Kamillo
Instruktor

Panda: Seat Ibiza V (KJ)
Imię: Kamil

Re: kiedy można starać się o uchylenie mandaty kredytowanego

Numer postu:#2  Postprzez Deacon » So 21:23, 10 lis 2012

moim zdaniem jak podpisales to juz "po ptokach". co prawda mozna uchyluic mandat, ale musisz we wniosku wykazac, ze nie bylo to wykroczenie a to moze byc trudna. sprawa i tak konczy sie w sadzie, bo tylko sad moze uchylic mandat. jak sad nie przyzna Ci racji to obciazy jeszcze kosztami postepowania sadowego. gra chyba nie warta swieczki. jaki ten mandat i za co?
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Re: kiedy można starać się o uchylenie mandaty kredytowanego

Numer postu:#3  Postprzez Kamillo » So 22:17, 10 lis 2012

mandat na 500 zeta. ale nie o te 500 chodzi tylko może o jakieś 2000 zł z ubezpieczenia, bo "niebieski" uznał że winny zdarzenia jestem i ja i ten drugi kierowca. a że wprowadził mnie w błąd że można później od mandatu pisać odwołanie i wówczas sprawa pójdzie do sądu, to żeby nie przedłużać procedury wziąłem mandat z myślą, że poczytam sobioe w domu dokładnie przepisy. dziś o tym uchyleniu mandatu też mówił mi rzeczoznawca, że wartoby napisać odwołanie, bo sprawa pewnie jest do wygrania, a tak mogę tylko 50% kosztów naprawy dostać (nie chodzi o Pandę tylko o drugie auto). a mandat jest w art 24 - właczenia do ruchu
Kamillo
Instruktor

Panda: Seat Ibiza V (KJ)
Imię: Kamil

Powrót do Luźne tematy...