Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
Deacon napisał(a):jesli chodzi o moje pisanie bez PL znakow to juz Ci pisalem, ze tak mi jest po prostu wygodniej i szybciej blad jakis orto czasami tez zrobie ale to wynika wlasnie z tej szybkosci psiania
anathema4 napisał(a):Zwierzak powiedz tak szczerze. Czy ten Twój temat zmieni czyjeś braki w tej kwestii?
Jedyne co to Twojej żółci troszkę się ulało.
Dochodzimy do dziwnego momentu, w którym ganimy ludzi za to jacy są.
Przed oczami staje mi starszy kolega, który za straszliwe jąkanie i dysleksję i jakieś tam inne dys, zawsze miał kiepskie stopnie z Języka Polskiego. Miał nie ukończyć szkoły średniej. Dzisiaj to wzięty informatyk z dobrą posadą.
Nie zmienisz ludzi a dostępu do forum im nie zablokujesz bo zwyczajnie jest ich zbyt dużo a mogą być wartościowi dla forum z pewnych względów.
Każdy popełnia jakieś błędy w pisowni!
Saszun napisał(a):anathema4 tu nie chodzi o to, żeby ganiać osoby za to jakie są. Rozumiem, że można mieć dysleksję, ale nie powiesz mi, że wszyscy którzy robią błędy na tym forum ją mają. Poza tym jeśli nawet, to błędy są podkreślane, więc wystarczy poświęcić minutę na to, żeby zmienić wyraz. Nikt tu nie wymaga 100% poprawności, bo takiej nie da się osiągnąć.
Zwierzak napisał(a):Saszun napisał(a):anathema4 tu nie chodzi o to, żeby ganiać osoby za to jakie są. Rozumiem, że można mieć dysleksję, ale nie powiesz mi, że wszyscy którzy robią błędy na tym forum ją mają. Poza tym jeśli nawet, to błędy są podkreślane, więc wystarczy poświęcić minutę na to, żeby zmienić wyraz. Nikt tu nie wymaga 100% poprawności, bo takiej nie da się osiągnąć.
Dokładnie, to nie ma być polowanie na czarownice, ale może ktoś jest zainteresowanym tym, żeby poprawić swoją pisownię, bo może mu umknęło coś w toku edukacji. Przecież nie będziemy robić dyktanda jako konkursu zlotowego
Zwierzak napisał(a):W rozmowie, żeby nazwać ją kulturalną obie strony muszą mieć argumenty, a Twoje sprowadzają się do tego, że co ja właściwie chcę, bo przecież jest fajnie jak napiszemy tak, że inni nie mogą czegoś rozczytać.
Podaj rzeczowe argumanty pozwalające niestosować się to przyjętych norm pisma, bo jak narazie są one na poziomie piaskownicy. Może mnie przekonasz, że nie mam racji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości