Numer postu:#2 przez Pawell82 » So 8:22, 25 sie 2012
Wymień uszczelnienie na tym dużym otworze co nachodzi na przepustnice na nową, a powiedź mi czy ty masz go przykręconego czy on sobie lata ten filtr ?? Bo jeśli nie masz go przykręconego to go przykręć dwoma śrubkami i zamontuj sprężynkę z przodu filtra .
Podłączenie pod FiatECUScan , Kasowanie błędów . Procedura Proxi (osiowanie)
Numer postu:#3 przez sfist » So 13:07, 25 sie 2012
Pozwólcie, że się podłącze pod temat bo też mam problem z tą obudową. Przekreciła mi sie śruba mocująca z lewej strony, można to jakoś naprawić bo teraz mam to przymocowane tylko opaska i zdarza się że łapie lewe powietrze. A ta sprężynkę to skąd można wziąć ? Powinna tam być seryjnie i mi gdzieś zginęła czy dorobić ?
Numer postu:#4 przez Franek16i » So 14:17, 25 sie 2012
ale przekrecil gwint? czy ten taki dybelek wypadl co sie wkreca? bo jak to to mocowanie to potraktuj poxipolem i wcisnij i bedzie trzymac i trzymac, mam nadzieje ze sie zrozumielismy jak nie to mow to zdjecie wrzuce o co mi chodzi:)
Numer postu:#5 przez KusyZT » So 16:43, 25 sie 2012
Znalazłem przyczynę wypadania obudowy a mianowicie: brak jakiegoś mocowania w przedniej części obudowy i urwana śruba (w takiej złotawej obudowie) z lewej strony.
Śrubę potraktować "Poxipolem" i wcisnąć i będzie dobrze trzymać ? Skąd wziąć mocowanie do przedniej części filtru ?
Numer postu:#7 przez Franek16i » So 20:00, 25 sie 2012
nie srube, bo ty mowisz o tym tylnym mocowaniu w plastiku, nie wiem w kolektorze bodajrze chyba tak? jak sie myle niech mnie ktos poprawi:P, potraktowac poxipolem to cos co wkrecasz w to srube:) i wcisnac w mocowanie to:)
Numer postu:#9 przez Franek16i » N 5:09, 26 sie 2012
jak masz obudowe filtra powietrza to pod pokrywa zaworow jest taki dybelek metalowy w bloku czy glowicy, jak patrzysz na obudowe to lewy rog i na dole, ta sprezynke musisz kupic jak nie masz:)
Numer postu:#10 przez Romix13 » N 12:52, 26 sie 2012
Pawell82 napisał(a):Tak ustawić na kleju i po sprawie a dolne mocowanie kupić w sklepie z częściami do Fiata
Nom z tym mocowaniem filtra to wogóle jakiś niewypał fiat zrobił, u mnie za to te szpilki na korpusie co filtr się do nich przykręca to całe pogięte są jakby nie mogli mniejszego tego filtra zrobić, ale trzyma się.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu ==► Mój PANDOLOT ◄== Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
Numer postu:#11 przez sfist » N 13:17, 26 sie 2012
mogę prosić o fotkę jak to draństwo wygląda zamontowane ? Bo przejrzałem już sporo ogłoszeń pand na allegro i na fotkach silnika tego nie widze. Chyba latwo zgubic tą sprężynkę
Numer postu:#12 przez Romix13 » N 17:58, 26 sie 2012
1.
2.
3.
4.
Fotka 1 to mocowania na szpilce po lewej filtra,a na dole widać sprężynkę. Fotka 2 to szpilka nad cewkami po prawej filtra Fotka 3 i 4 to sprężynka tuż przy wlewie płynu chłodniczego
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu ==► Mój PANDOLOT ◄== Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
Numer postu:#13 przez sfist » N 19:40, 26 sie 2012
ooo dzieki wielkie podjade jutro do sklepu z czesciami do fiatow, mam nadzieje ze bedą mieli taka sprężynkę. To mocowanie z lewej strony juz ogarnałem, zalałem poxipolem i gra gitara
Numer postu:#15 przez sfist » N 23:01, 26 sie 2012
Nie wiem czemu, ale ja mam troche inaczej. Nie mam tego ucha koło kolektora wogole, co jest pokazany u Ciebie na fotce. Zamiast tego z pokrywy zaworów sterczy taki "cycek" (zaznaczylem na czerwono). Czy ta sprezynke moge zahaczyć o to ? Dlaczego jest inaczej ? Silnik 1.1 2004 rok