Numer postu:#18 przez matyja » So 19:15, 21 lip 2012
przełączniki są nowe... spróbuje jeszcze w starym przełączniku zrobić przycisk na micro-switch'u i podpiąć go w miejsce, gdzie jest wyprowadzenie na manetkę...
edit: sprawdziłem przed chwilą, tak na szybko i do starego przełącznika dołączyłem dwa kabelki... po ich krótkim zwarciu, licznik funkcjonuje poprawnie tak, więc przełącznik kupiłem uszkodzony... będę musiał go wymienić albo oddać i poszukać jakiegoś innego, co w cale nie będzie łatwe z ważywszy na ich dostępność
niestety, dorobienie przycisku TRIP w inny miejscu nie rozwiąże całkowicie problemu, gdyż i tak muszę wymienić przełącznik....
moja Panda ==> KLIK moja 307'mka ==> KLIK moja SV'ka ==> KLIK
Numer postu:#21 przez matyja » So 23:45, 21 lip 2012
tak, przewód jest wpięty OK walnięty jest ten przycisk gdzieś, bo jak sprawdzałem kabelek multimetrem, to styki są cały czas zwarte... szczerze mówiąc, jak przełącznik jest nowy, to nie chcę w nim grzebać. napisałem do Sprzedawcy z prośbą o jego wymianę albo zwrot pieniędzy - może będzie miał jeszcze jedną sztukę
ja nie kupuję manetki z tripem, ale w związku z tym rodzi mi się pytanie: ile w/pod zaznaczonym miejscem na zdjęciu jest miejsca ? albo jak dostać się tam mało inwazyjnie, bo takie sobie miejsce upatrzyłem na przycisk "trip"
Jak już mam grzebać to przydałby mi się jakiś link z allgro do termistora + link do mat grzewczych, bo jakoś nie umiem tego wyczaić
Ostatnio edytowano N 20:00, 22 lip 2012 przez Zwierzak, łącznie edytowano 2 razy
Powód:Naruszenie punktu 11. regulaminu forum
klimy nie masz? w takim razie nieco niżej, w miejscu zasłanianym przez gałkę lewarka zmiany biegów, jest taka krateczka okrągła. Zdaje się w przypadku klimy jest tam czujnik temperatury. Spokojnie tam można zamontować. Ja tam montowałem przycisk otwierania bagażnika i miejsce jest bardzo poręczne, dodatkowo nie trzeba nic wiercić (zaślepka wychodzi bez problemu). Tylko przycisk musisz sobie dobrać bardziej estetyczny niż ja Przynajmniej ja bym tam radził. Ale cóż sugerować mogę ...
Numer postu:#29 przez matyja » N 22:25, 22 lip 2012
jeżeli chodzi o termistory, to NTC 10k, z tego, co pisał gdzieś Zwierzak. ja będę kupować je na Allegro w sklepie EL Store, co z przesyłką wyjdzie 4 zł