Witam
Przekopałem sumiennie internet ale takiego przypadku nie znalazłem . W kupionej Pandzie 1,1 z 2003 nie działa wskażnik temperatury silnika , wentylator chłodnicy załącza się po kilkunastu sekundach i pracuje niezmordowanie cały czas .Wentylator ten załącza się też bez uruchamiania silnika po włączeniu i wyłączeniu stacyjki studząc zimny jak lód silnik . Na dzień dobry wymieniłem czujnik temperatury silnika ale nie trafiłem w usterkę .Oddałem auto do warsztatu dysponującego trzema interfejsami gdzie stwierdzili że zestaw wskażników jest dobry , czujnik też ale potrzebują kilku dni na wymianę oprogramowania BSI , gdyż ktoś mógł dokonywać kiedyś korekty licznika .Całość może kosztować minimum 500 zł ale nie są wstanie podać dokładnie ceny usługi .Auto więc odebrałem z warsztatu W związku z tym proszę o jakąś pomoc odnośnie przyczyn braku wskazań temperatury .Dodam również że pojazd posiada instalację gazową oraz świeci się dodatkowo diagnostyka silnika ale jeżdzi bezproblemowo pomimo tych symtomów awari . Jest też rozerwany tłumik ale to chyba przypadek nie mający nic do tego .