Numer postu:#20 przez Mastertoon » N 11:35, 03 cze 2012
Podepnę się pod temat, może polecicie (odradzicie) miejsca gdzie udać się po blask na Pandzie Standardowe mycie to wykonam sobie sam, a gdzie dobrze zrobić polerkę, woskowanie, itp?
Ja ze swojej strony raczej odradzę ADHD w Sosnowcu, znane m.in. z pewnego portalu z zakupami grupowymi Z 4 godzin planowego oczekiwania (pakiet full wypas z praniem tapicerki) zrobiło się 10 godzin a i tak mam wrażenie że miejscami robotę po prostu odwalili...
Numer postu:#21 przez wuja69 » N 20:13, 03 cze 2012
Pawell82 napisał(a):Wszystkie lakiery na fiacie są dwu warstwowe lub trzy warstwowe najpierw baza a później klar w 100 %
Mojej to nie dotyczy -jedna warstwa akrylu ,lakier to 734 A niebieski z kwietnia 2004 roku.W mojej pańdzinie lakier i jego położenie to pomyłka(w porównaniu do seja z 2000roku) nie dość ,że cieńki to miejscami się podnosi a pod nim jest jest jakiś biały nalot .
Widać to w miejscu zaznaczonym ( te czerwone przebarwienia to nie korozja tylko marnej jakości zdjęcie). Korozja to była z drógiej strony(czyli na wew. nadkolu) nad wlewem poliwa - prawie blachę przeżarła na wylot .Jak puściłem strugę z myjki to wypadły z tego miejsca bryły błota jak mandarynki,i ogulnie trochę lakieru odpadło od blachy np. ranty nadkoli.