czy ktos juz moze tankowal? Na paru stacjach narazie widzialem, i cena jest taka sama jak zwyklej 95-tki. Wiec jestem ciekaw czy to faktycznie jest cos lepszego, czy tylko pic na wode?
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!
Numer postu:#5 przez embe » Wt 23:25, 08 maja 2012
Ja tankuje. No malutka różnica w spalaniu jest, komputer pokazuje zamiast tak jak zwykle przy mojej jeździe 8,1 to pokazuje 7,9. Więc czy to duża różnica...Nie wiem. Wiem,że paliwo jest bardzo dobrej jakości,autko przyśpiesza bardzo sprawnie.
Numer postu:#9 przez Deacon » Śr 20:58, 09 maja 2012
bez przesady. nie slyszalem jeszcze, zeby paliwo z dodatkami tak wyczyscilo komus uklad paliwowy, zeby uszkodzilo cokolwiek. niestety nie mam kolo siebie shella wiec nie sprawdze tego nowego paliwa.
Numer postu:#11 przez marco80 » Śr 22:24, 09 maja 2012
Jestem już po trasie (ok 500km) i jak dla mnie to tylko nazwa,nie wiem jak jest z PB ale ON w firmie mamy wprowadzone karty Euroshell więc i tak jestem zobligowany tam tankować i powiem żę różnicy nie ma żadnej w spalaniu też
Numer postu:#12 przez Forsaken » Cz 14:59, 10 maja 2012
Nie jeździłem na tym i nie dam się wkręcić w ten marketingowy bubel. Dla mnie podstawa to co jakiś czas zalać 98 jak się lata na gazie. U mnie podziałało to naprawdę skutecznie bo coś go dusiło na benzynie. Po zalaniu 98 jak by go przepchało. Dla mnie to jedyny pewnik. Podstawa to jak kto kopytkiem naciska. Jeśli nawet te 0,2 się poprawi to tak mała różnica że jadąc odrobinę inaczej zmienimy wynik.
Numer postu:#13 przez embe » So 14:12, 12 maja 2012
Więc,tak jak mówiłem zatankowałem do pełna FuelSave 95 i od tamtego czasu 100km po mieście w ciągu ponad 3 godzin zrobiłem. Spalanie wzrosło do 8,5 i co troche mnie przeraża,ale to tłumacze sobie dużym ruchem w centrum miasta. Ale to oznacza,że oszczędność tego paliwa w mojej pandusi to ściema.
Numer postu:#14 przez Bubcio » N 14:36, 13 maja 2012
Ja zatankowałem do pełna FuelSave 95 9 maja. Jeśli chodzi o dynamikę pojadzu - nie zauważam żadnej poprawy ani spadków. Co do spalania, poki co standard - ćwierć baku / 100km. Zobacze przy tankowaniu do pełna, jak to będzie wyglądac.
Na rozstaju dróg - redukcja i BUT - Moc wskaże mi droge! Moja Panda - viewtopic.php?f=45&t=2207 Zapraszam