tomasek napisał(a):Jakbym chciał dorobić kluczyk do tego co mam, nie ma problemu - grot nowy mam, do tego pastylka immo (100zł -150 zł z programowaniem) i będzie śmigać ...
tomasek napisał(a):Jedno zasadnicze pytanie: czy koduje się kluczyk pod ECU, czy koduje się ECU pod kluczyk?
tomasek napisał(a):Gdzieś czytałem o rozkodowaniu immo w ECU (od 150zł), tylko polega to chyba na deaktywacji immo - czego nie mogę zrobić.
Zwierzak napisał(a):Pisałem Ci, że możesz skorzystać z usług np. firmy Ko-car i zaprogramują Ci dowolny kluczyk z dowolnym body - 300 PLN od sztuki.
czarnysmok napisał(a):Wyciąg pastylkę ze starego działającego klucza i przyklej przy samej stacyjce pod osłoną kolumny kierowniczej, wymień wkładki na nowei wszystko będzie śmigać z nowymi kluczykami.
w5minut_pl napisał(a):tomasek napisał(a):Jakbym chciał dorobić kluczyk do tego co mam, nie ma problemu - grot nowy mam, do tego pastylka immo (100zł -150 zł z programowaniem) i będzie śmigać ...
To chyba najlepsza cena w Polsce, więc nie ma się nad czym zastanawiać.tomasek napisał(a):Jedno zasadnicze pytanie: czy koduje się kluczyk pod ECU, czy koduje się ECU pod kluczyk?
Mozna tak i można tak. A w zasadzie , albo ECU pod klucze albo kopia klucza dla ECUtomasek napisał(a):Gdzieś czytałem o rozkodowaniu immo w ECU (od 150zł), tylko polega to chyba na deaktywacji immo - czego nie mogę zrobić.
Z tego co wiem to można wpiąć emulator, ale wtedy nie masz zabezpieczenia. Sam emulator ostatnio kosztował stówkę więc 150 to też tanio.
============================
Tak się akurat składa że troszkę jestem z tym zawodowo związany i według mnie najtaniej to:
przełożyć wkłady, a sam chip po wyjęciu z klucza który kupiłeś z autkiem umieścić w nowym "scyzoryku".
Do tego drugiego mozna dodać kopię, bo przypadkiem jest w nim miejsce na jej umieszczenie.
Tyle że z mojej wiedzy wynika że to powinno być troszkę drożej bo około 250 zł.
tomasek napisał(a):Nie musi być najtaniej. Chciałbym zakodować nowe kluczyki z nowymi wkładkami. Komplet, bez rzeźby. Ubezpieczyciel też wtedy inaczej patrzy.
Wiesław90 napisał(a):witam . czy ktoś wie czy ta metoda działa w pandach ?
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości