Wiesław90 napisał(a):Będzie pokazywał zakłamaną temp !! Jak będziesz jechał to wiatr /śnieg/woda będzie na niego leciał bo wystaje. najlepiej go zamontuj pod lustrem, tam jest sporo miejsca . będzie miał dostęp do powietrza ale bez wpływu zewnętrznych warunków i poda prawidłową temp.
Wiesław90 napisał(a):To albo masz walnięty czujnik albo zamontowałeś go w taki sposób że czujnik ta główka dotyka plastiku jak lekko odegniesz i nie będzie dotykał plastiku to powinno być ok
Ja mam tak zrobione że mam w środku przymocowany i odgięty tak że nie dotyka plastiku i zawsze temp pokazuje mi prawidłową
Wiesław90 napisał(a):no to zawsze jet tak że tam sie troche nagrzeje ale jak sie przejedzie i powietrze lekko sie wymieni i już pokaże normalną temp.
jojo81 napisał(a):Wiesław90 napisał(a):To albo masz walnięty czujnik albo zamontowałeś go w taki sposób że czujnik ta główka dotyka plastiku jak lekko odegniesz i nie będzie dotykał plastiku to powinno być ok
Ja mam tak zrobione że mam w środku przymocowany i odgięty tak że nie dotyka plastiku i zawsze temp pokazuje mi prawidłową
No właśnie jest odgięty,żeby niczego nie dotykał jak przygrzało, a nie jest nawet widoczny, promienie nie dochodzą.
Rano wskazuje normalnie, wieczorami jak kończyłem pracę to temperatura też była prawidłowa.
karolfm napisał(a):
Czyli czujnik ma nie dotykać plastików itp i nie dać zalać się deszczom, śniegom i innym opadom.
Może dlatego fabryczny jest w gumeczce i chyba w tym czarnym dziubku jest schowany.
lastick napisał(a):Ten termistor musi miec jakies dokladne parametry? czy może byc z takiego przyklejanego termometru
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości