Gogli napisał(a):Witam, fiat panda 2 1.1 problem polega na tym ze czasami jak odpalam auto(oczywiście czekam aż znikną wszystkie kontrolki) po zapaleniu wskaźnik temperatury wędruje na maxa zapala sie czerwona kontrolka jakoś po 2s wszystko wraca do normy(nie mowie tutaj o tym jak przekręci się kluczyk na 1 pozycje bo wtedy zawsze zapala się ta kontrolka to normalne, dla jasności) , auto jak się nagrzeje trzyma sztywno połowę, płyn sprawdzony układ odpowietrzony, aku dziś ładowałem prostownikiem. Nie mam pojęcia czy było tak zawsze bo dopiero niedawno zwróciłem na to uwagę czy ktoś też tak ma?
Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka
Z tego ci mi wiadomo to czekam się aż kontrolki znikną bo pompka paliwa robi ciśnienie w układzie zresztą ja słychać jak kontrolki znikają to pompka cichnie, ja tam byłem uczony żeby zawsze czekać żeby się zadziało wszystko co się ma zadziaćnti napisał(a):Gogli napisał(a):Witam, fiat panda 2 1.1 problem polega na tym ze czasami jak odpalam auto(oczywiście czekam aż znikną wszystkie kontrolki) po zapaleniu wskaźnik temperatury wędruje na maxa zapala sie czerwona kontrolka jakoś po 2s wszystko wraca do normy(nie mowie tutaj o tym jak przekręci się kluczyk na 1 pozycje bo wtedy zawsze zapala się ta kontrolka to normalne, dla jasności) , auto jak się nagrzeje trzyma sztywno połowę, płyn sprawdzony układ odpowietrzony, aku dziś ładowałem prostownikiem. Nie mam pojęcia czy było tak zawsze bo dopiero niedawno zwróciłem na to uwagę czy ktoś też tak ma?
Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka
To tak się da/ robi? Ja od razu jak wsiądę przekręcam na rozruch, czy +30, czy - 25 stopni C. Słyszałem, że w starych dieslach musi się nagrzać świeca zimą i się chwilę czeka w pozycji MAR, ale w benzynie "wsiadasz i ruszasz"?
Masz uszkodzoną stacyjkę i blokada rozruchu łapie mimo tego, że pozycjach druga nie została użyta.nti napisał(a):U mnie przekręcenie na poziom 2 możliwe jest tylko płynnym ruchem z poziomu 0. Jak się zatrzymam z kluczykiem na poziomie 1, to nie mogę już przekręcić w prawo.
Powrót do Elektryka - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości