Numer postu:#6 przez jpmb76 » Pn 18:19, 22 lis 2021
Na razie wymieniłem schowek na zamykany i nowy licznik i tyle.
Do zrobienia mam jeszcze tripa.
W planach wymiana emblematów, (już zamówione), osłona pokrywy silnika, (też już zamówiona). Podświetlanie pod deską na nogi, ( też już zamówione).
Zamek centralny z pilota, może z kluczyka (scyzoryk), ale nie wiem jak się do tego zabrać. Centralny mam, silniczek w drzwiach kierowcy trzeba założyć i jakiś sterownik.
Myślałem podpiąć pilota do bramy pod jeden z wolnych przycisków przy awaryjnych, ale jeszcze nie rozkminiłem jak wyjąć te przyciski nie uszkadzając nic. Wszelkie manuale na forum byłyby bardziej przydatne gdyby były w nich zdjęcia a nie tylko niedziałające linki.
Plan jest też na otwieranie bagażnika z guzika, ale tego to już w ogóle nie ogarniam.
Z bardziej technicznych rzeczy to wymiana oleju i może od razu rozrząd zrobię. Jeszcze przed zimą chcę zakonserwować podwozie i jak czas i finanse pozwolą to wymienić lusterka na elephanty. Przy wymianie lusterek zrobić je od razu podgrzewane.
Na wiosnę jakieś alu kółeczka. Mam już jedne na oku. Zastanawiam się nad kolorem. Samochodzik mam szary.
Myślałem też o relingach, i kierownicy z 500ki.
Z kierownicą to jeszcze nie jestem pewien do końca, bo nie wiem jak to wygląda od strony kolumny. Bo wymieniać dla samej wymiany raczej nie ma sensu. Tę co mam zawsze mogę obszyć skórą. Chciałbym też, jeśli nie zmienię kierownicy, wymienić emblemat na poduszce na nowy, ale nie wiem czy się da.
No i może fotele, też z 500ki, ale nie na jakichś kontownikach, tylko na sankach z Pandy.
Nie chcę robić z samochodu choinki. Wszelkie modyfikacje to bardziej dla poprawienia komfortu niż dla szpanu i żeby samochodzik służył jak najdłużej, a jak będę sprzedawał to żeby było widać, że zadbany jest.
I jeszcze światła do jazdy dziennej w miejsca do przeciwmgielnych. Plastiki jeszcze trzeba będzie kupić.