Sprzedawcy w salonach Fiata mają żenującą wiedzę na temat sprzedawanych samochodów, mają wykute na pamięć np. spalanie benzyny w/g testów laboratoryjnych zupełnie różnych (mniejszych) od rzeczywistych, sztucznie przeciągane przeglądy auta skutkujące usterkami po okresie gwarancji i wiele innych.
Konfigurowałem Pandę przed zakupem, dodałem światła przeciwmgielne, siedzenie pasażera składane w stolik, koło zapasowe, była możliwość szyby przedniej ogrzewanej za 500 zł. Ogrzewanej dokładnie tak jak w Fordzie (zatopione druciki), a dodatkowe nawiewy to chyba miał Pan z salonu
i wywiało mu resztki wiedzy o sprzedawanych autach.
A teraz do rzeczy, sprawdzałem dzisiaj w katalogu Pilkingtona i Fuyao, jest dostępna przednia szyba do Pandy III z ogrzewaniem w dwóch wersjach, druga wersja tzw. "akustyczna", czyli zmniejszająca hałas we wnętrzu (podobnie jak w autach średniej klasy np. AUDI A6)
Symbol szyby ogrzewanej zwykłej to: 3372AGSHWZ, cena ok. 720 zł, ogrzewana akustyczna za ok. 780 zł (cena zależy od miejsca zakupu i naliczanych narzutów)
Przewody zasilania ogrzewania są wyprowadzone na dole pod listwą mocowania podszybia, w odległości ok. 10 cm. od boków szyby, dwie wtyczki dwuprzewodowe, zasilanie i masa. Czyli podpięcie do wtyczek ogrzewania szyby musi być od strony silnika w "korytku", gdzie idą wiązki przewodów i jest silnik wycieraczek.