ja kupiłem 4 za 500zl cena niska bo opona nie używana ale jest z końca 2014r myślę że było warto.
![Obrazek](https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d91db8bf27dc.jpg)
teraz pytanie: rozmiar to 185 55 15 czy taki rozmiar będzie dobry czy będą duże straty mocy ?
wedlug kalkulatora opon będzie 7mm większa od 155 80 13
sabciu1 napisał(a):Częściowo masz rację z tym wiekiem opony. Ale jeśli są to nowe opony przechowywane w odpowiedni sposob to dlaczego nie....
Sa napewno lepsze od dwu...trzy...letnich opon ze zuzytym bieznikiem w 50%. A generalnie to pokaz mi kogos kto zmienia opony co sezon lub nawet cztery gdy bieznik jest ok. Wiec myślę ze zakup 5-cio letnich opon dobrej marki za ta cene jest dobrym zakupem.
Co do tego czy w Pandzie beda ok...kalkulator mowi o malej roznic względem fabrycznego rozmiaru...u mnie przy feldze ET 35 przy max skręcie ocieraly o nadkole przy zderzaku.
victor89 napisał(a):Ja śmigam od 3 sezonów na letnich 185 / 55 / 15 - jest bardzo fajnie. Chyba najlepszy rozmiar opon jaki miałem.
stefan613 napisał(a):victor89 napisał(a):Ja śmigam od 3 sezonów na letnich 185 / 55 / 15 - jest bardzo fajnie. Chyba najlepszy rozmiar opon jaki miałem.
i to jest lux odpowiedź![]()
dodam tylko że pandą jeździ żona wkoło komina max 5km dziennie i te zimowe Pirelli jak we wtorek założę to przez kilka lat nie zdejmie;) Lato też oblecą .
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości