No więc nadeszła chwila i mam czas pomęczyć się z tematem i zdjęciami W skrócie, nabyłem tego małego potwora jakiś czas temu Jest on z 2010r wyjechał z salonu CarSerwis w Warszawie jak był nowy z fabrycznym pakietem esseesse (dołożony w salonie - wbite w książkę oraz w kartę pojazdu podniesienie mocy) był serwisowany cały czas w aso co 30.000km natomiast olej właściciel robil co 10.000km I ja postanowiłem to kontynuować. Na ten moment samochód ma 110.000km i lata jak przecinak Postanowiłem przy okazji lakierowania tylnych błotników (były porysowane) zmienić kolorystykę z czarno białej na czarno szarą więc obudowy lusterek, oraz felgi poszły na lakierowanie i pasy zostały także zmienione w kolor Zimowe alusy zostawiłem białe bo to w końcu zima Z wyposażenia w sumie to co auto powinno mieć, a na pewno tutaj dodatkowo znajdziemy xenon, climatronic, system TTC (dohamowywuje wewnętrzne koła przy zakręcie aby go zacieśnić), zawieszenie koni z pakietu SS, kute letnie felgi z pakietu SS, gałka zmiany biegów - szczotkowane aluminium z pakietu SS, filtr powietrza oraz wkładkę BMC z pakietu SS, zwiększona moc z 135KM na 160KM, nawiercane oraz nacinane tarcze i klocki z pakietu SS Poprzedni właściciel dołożył jeszcze wzmacniacz pod siedzeniem kierowcy oraz wygłuszenie matami STP
Na ten moment w samochodzie zrobiłem: Rozrząd kompletny, amortyzatory tył, oleje silnik oraz skrzynia biegów, świece, przegląd w ASO Abarth, lakierowanie felg letnich, wyciąganie wszelakich wgniotek na samochodzie (parkingowe obicia), polakierowałem dwa błotniki tył oraz zderzaki bo mi się nie podobały , założyłem rajdowe chlapacze na razie na oś przednia - niedługo dojdą do tyłu (szkoda lakieru aby był obijany przez kamienie), została wykonana korekta lakieru na 3 kroki oraz pranie całego pojazdu w środku, wymieniłem rurkę odmy na nową... i to chyba wszystko Innych detali nie chciało mi się już pisać Ogólnie auto jest doinwestowane na maksa włącznie z nowymi półosiami jeszcze na gwarancji które były robione w aso, akumulatorem, aktywatorami climatronica itd
Poniżej kilka zdjęć Jak samochód wyglądał (ostatnie zdjęcie) i wygląda (reszta zdjęć)