Numer postu:#1 przez guzik23 » N 9:40, 27 lut 2011
Witam, pytanie odnośnie manuala z tego forum
Napisane tam jest że trzeba do kasety zamka zamontować silniczek i wtedy sterowanie zamkami działa nawet przy zakupie standardowego sterownika uniwerslanego. Teraz pytanie czy trzeba kupować 4 silniczki do każdej kasety czy wystarczy jeden do drzwi kierowcy czyli tylko do mastera a w pozostałych drzwiach zastosować uniwersalne sterowniki ?
Koszt uniewersalnego kompletu z pilotami to ok 80zł a dedykowanego do pandy 160zł stąd pytanie.
I tak w ogóle gdzie można kupić taki silniczek do zamka ?
Numer postu:#2 przez chojraaak » N 9:58, 27 lut 2011
To co ja sie orientowalem to wyglada to nastepujaco.
Jesli posiadasz centralny zamykany kluczykiem od strony kierowcy to wystarczy Ci jeden silniczek. Napedzasz go standardowa centralka centralnego i krancowka w zamku przy zamknieciu wysyla sygnal do reszty drzwi i nastepuje zamkniecie.
Jesli nie posiadasz centralnego to musisz kazde drzwi wyposazyc w silniczek.
nie qumam tego trochę po co mi to czy jak to zmienia działamnie centralnego zamka który już mam (montowany w ASO) znaczy że centarlny zadziała przy przekręcaniu z klucza a nie tylko z pilota ?
Numer postu:#4 przez zamberek » So 15:30, 04 cze 2011
tak na początku witam wszystkich klubowiczów
a teraz pytanko do Was....planuję właśnie zamontować centralny, znalazłem na allegro (4 silniczki + sterownik okablowanie itd.) wystawiający napisał ze wszystkie 4 są slave...i właśnie czy nie potrzebny jest chociaż jeden master??
Numer postu:#7 przez Zwierzak » N 16:51, 05 cze 2011
No i już wiadomo o co chodzi masz 4 siłowniki slave bo ten zamek nie ma sterowania z klucza tylko z pilota. Działać będzie tylko niestety bedziesz miał dużo roboty żeby to zamontować... rozebrać drzwi, wyciągnąć kasete, rozłożyć kasete, zamontować siłownik w środku, złożyć kasetę, zamontować ją położyć wiązkę i tak razy 4. No ale innego wyboru nie masz jak chcesz central
Numer postu:#8 przez zamberek » N 16:55, 05 cze 2011
to fakt roboty trochę będzie....ale bez niego to dla mnie czasami mordęga ale dobra dobra jeszcze jedno pytanko więc jak wszystkie są slave to jak będę otwierał z kluczyka to tylko jedne drzwi się otworzą?
Numer postu:#9 przez Zwierzak » N 17:14, 05 cze 2011
Tak otworzą ci się tylko jedne drzwi. Możesz kupić fabryczną kasete z mikroswitchem i sterować całym zamkiem. Ale by trzeba zobaczyć na schemacie czy ten sterownik ma wejście do sterowania
Numer postu:#11 przez narcyzik » Wt 20:40, 12 lip 2011
mam pytanie; mam fabryczny zamek centralny sterowany z kluczka, chcialbym jednak odpalać go z pilota, czy w drzwiach kierowcy nie ma silniczka? jezeli nie ma to w zasadzie wystarczy dokupic jeden silniczek i podlaczyc pod niego centralke z pilotem, a on bedzie sterowal reszta, jezeli by sie jednak okazalo ze jest tam silniczek, to czy wystarczy jakas uniwersalna centralka na pilota podlaczona albo do centralki fabrycznej badz bezposrednio pod silniczek?