Witam. Ja do dziś się z tym problemem nie uporałem. Opisywałem ten problem tutaj:
http://forum.pandaclubpolska.org/viewtopic.php?f=5&t=10221Dodam, że na podstawie dotychczasowego użytkowania i rozmowy z serwisem Fiata, poza wspomnianą przyczyną, tj. sprężyny, co dziś stwierdzam że był to raczej ślepy tor, przyczyna prawdopodobnie leży po stronie wahacza. Podobnie wymieniony został w mojej Pandzie prawy wahacz i od tamtego momentu pojawił się problem ze ściąganiem w lewo. Powiedziano mi, że z powodu braku możliwości regulacji konta pochylenia koła, u mnie wartości w obu kołach są różne, co prawdopodobnie jest przyczyną ściągania w lewo, zaleca się wymianę wahaczy nie pojedynczo a parami, tego samego producenta.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale może i taj jest. Nie wymieniałem wahaczy na nowe. Z biegiem czasu auto ściąga wyraźnie mniej. Chyba się uleżało.
Dodatkowo po wymianie opon z 155 na 175, auto prowadzi się wyraźnie lepiej i efekt ściągania niemalże zanikł. Wszystko jeszcze zależy po jakim asfalcie jedziesz.
Na koniec zapytam z ciekawości, kolega z jakiej części Polski?