Numer postu:#1 przez Zwierzak » Pn 21:52, 09 maja 2011
Sprawdziłem działanie Proxi na swojej Pandzie i działa wszystko ok. Niestety jako skutek uboczny pozbyłem się wskaźnika temperatury zewnętrznej są teraz 3 rozwiązania:
1. Szukać licznik o numerze jak pisał jaceknokia
2. Będę pisał do Yaniego czy może znalazłby jakieś rozwiązanie na to
3. Założe klimatronika
Numer postu:#5 przez Zwierzak » Pn 23:29, 09 maja 2011
Prawdopodobnie ta 2 opcja. Choć teoretycznie licznik jest od wersji emotion bez uwzglądnienia czy jest klima automatyczna czy nie.
Można by spróbować podłączyć sterownik klimy automata na krótko zrobić proxi i zobaczyć czy sie temperatura pojawi. Jeśli konfiguracja Proxi jest zapisywana w tej samej pamięci co przebieg w liczniku to jest szansa to odczytać i spróbować "zreanimować" taki licznik
Numer postu:#6 przez Huczas » Pn 23:38, 09 maja 2011
Zwierzak napisał(a):Teraz puste miejsce niestety
jeżeli wcześniej miałeś na liczniku temperaturkę a po proxi znikła to znaczy że jest duża szansa odwrócenia tego procesu.
a to z kolei znaczy że u mnie też będzie możliwość uruchomienia wyświetlania temperaturki :] mam emotiona niestety temperatury mi nie chce wyświetlać... :]
Numer postu:#7 przez Zwierzak » Pn 23:52, 09 maja 2011
Narazie napisałem na forum FES, że po proxi wystąpił taki problem. Może Yani wymyśli coś w tym temacie. Jeśli nie, bedzie trzeba robić na własną rękę. Najłatwiej by było włożyć taki licznik do pandy z klimatronikiem i zrobić proxi i dumać dalej co zrobić z tym w zależności od wyniku. Ale nie znam nikogo, kto miałby odpowiedni samochód i chęć poeksperymentowania na nim
Numer postu:#9 przez bunio14 » Wt 10:57, 10 maja 2011
wojtassslg napisał(a):Z forum to pamiętam, że chyba automata miał tylko Kuba
Tak sie sklada, ze ja tez mam - ale troche kilometrow za duzo do zrobienia zeby sie spotkac...
Mam zamiar kupic ELMa niedlugo, jak moge jakos pomoc - podpiac.. zczytac dane, zapisac, wyslac.. cokolwiek co moze pomoc to dajcie znac
Numer postu:#12 przez Zwierzak » Wt 21:35, 10 maja 2011
W zarejestrowanej wersji jest dostępna opcja Proxi.
Na początku możesz w Can Info sprawdzić jakie węzły CAN masz zaprogramowane w samochodzie a jakie obecne. Potem uruchamiasz procedure proxi i program sam wgrywa ci wszystkie znalezione węzły w odpowiednie sterowniki i tym się procedura kończy. Cała obsługa sprowadza sie do wciskania "dalej".
Jeśli masz wszystko podłączone elektrycznie prawidłowo to od strony programu procedura powinna iśc bez problemu
Numer postu:#15 przez wojtassslg » Śr 23:06, 11 maja 2011
pamiętam, że w starym liczniku z punciora 2 FL miałem ryglowanie drzwi jak przekroczyłem 30km/h tu tego nie było mozliwe, że to ze względu na wersje licznika pod klime manual, było coś jeszcze...