Lukasz napisał(a):Logiczne,że w każdym samochodzie te miejsce jest narażone na odpryski… co ci mają issa na gwarancji malować progi po każdej zimie w każdym aucie u każdego producenta za darmo ? Zażalenie można mieć do właścicieli dróg którzy ich nie czyszczą
W DE nie ma o tym mowy
Oj proszę Cię , nie zwalaj wszystko na drogi, u nas większość dróg jest już w dobrym stanie ( mówię o mojej części kraju). Pewnie, że to nie autostrada w DE, ale też nie ser szwajcarski. To mam jeszcze Fiatowi podziękowanie napisać, że malują hhhhh.... usteczkowatymi lakierami? Przecież mi lakier do blachy wyskrobało i to w aucie co miało zaledwie 5 miesięcy, w niezbyt srogiej zimie! A może mam się cieszyć jak mi pół auta odpadnie bo w końcu przyjdzie "prawdziwa" zima? Aaaa no tak... Zapomniałam.... Przykleję folią. Natomiast przy zakupie następnego auta ( może za więcej niż 60 tys.) poproszę by mi od razu folią auto "pomalowali". Będzie oszczędniej i ekologicznej i na lakier nie będą musieli dawać gwarancji.
Co do innych marek aut- jakoś nie zauważyłam innych samochodów z wyskrobanymi progami. Również moja pierwsza Panda, po ośmiu latach nie była w takim stanie co ta po jednej marnej zimie, a przeżyła z deka gorsze warunki.
I jeszcze coś... Nie oczekuje od nich by mi auto co zimę malowali, bo nie o to chodzi. Oczekuje natomiast nieco lepszej jakości jeżeli chodzi o lakier. Na resztę nie narzekam .