t-przemek napisał(a): a co do tych kropek to nie wiem, ale z tego co pamiętam to musi być założone łożysko odwrotnie niż wskazuje strzałka (po lewej stronie na foto nr 3. czyli ten grot musi być skierowany do tyłu.
rosomak napisał(a):t-przemek napisał(a): a co do tych kropek to nie wiem, ale z tego co pamiętam to musi być założone łożysko odwrotnie niż wskazuje strzałka (po lewej stronie na foto nr 3. czyli ten grot musi być skierowany do tyłu.
Ja miałem zamontowane strzałką (grotem) do przodu. Ostatnio wymieniałem amory i tak samo założyłem. Auto jeździ dobrze więc chyba tak ma być.
Cały czas teraz myślę czy strzałką ma być do przodu, czy do tyłu? Za pierwszym razem sam nie wymieniałem i teraz mam zgryz. Może ktoś pamięta jak to na pewno ma być zamontowane?
skubie napisał(a):Mam pytanie: ta nakrętka za łożyskiem to nr 27?
rosomak napisał(a):Ja nie mam wspomagania. Teraz mnie zaskoczyłeś, że można to zakładać odwrotnie w zależności od wspomagania. Jakie to ma znaczenie? Inaczej zawieszenie jest rozmieszczone?
Oczko991 napisał(a):Przymieżam się do zakupu amortyzatorów na tył.
I stąd moje pytanie, czy z tyłu są też poduszki z łożyskiem amortyzatora ??
Wiem że muszę kupić:
amorki
odboje
i osłony
wystarczy na kompletną wymianę tyłu?
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości