A w sprawie tego sklejonego fragmentu (błotnik - słupek) ktoś może pomóc? Już jest odklejony (zwykła opalarka robi robotę ), ale teraz trzeba przykleić nowy i nie bardzo wiem czym. Ktoś, coś wie?
Numer postu:#32przez marcooo » Śr 8:32, 23 paź 2013
Ja bym kleił np na FixAll - mocny klej prawie o wszystkiego, Sikaflex 11FC - uszczelniacz i klej, ewentualnie klej do blachy Colozinc. Pierwszych dwóch używałem i wiem że nie puszczą, nie odbarwią lakieru i nie powodują korozji wadą jest długi czas schnięcia ale tu nie powinno być problemu jak przyłapiesz śrubami błotnik. Ale uwaga, tego nie odkleisz już później opalarką
Nie musi być tego producenta masy te zachowują elastyczność połączenia, można je malować, świetnie kleją, w ten sposób jest to połączone oryginalnie w wielu autach.
Numer postu:#35przez marcooo » Śr 22:28, 23 paź 2013
Fixall daje się malować ale sikaflex jest bardziej elastyczny, i żaden z nich nie jest na bazie silikonu, jeden to klej polimerowy drugi pliuretanowy. Ostatnio miałem "przyjemność" demontować element który jakieś 6 lat temu wklejałem sikaflexem i byłem zdiwiony jak miękki i elastyczny jest nawet po takim czasie. Ale jak by nie było to nie są to produkty przeznaczone typowo do tego celu. Jak jest coś czego zaleca sie do tego celu to lepiej będzie użyć tego środka jak np to co poleca mija, jest jak sikaflex poliuretanem z tą różnicą że nie ma problemu z malowaniem go
A może ktoś orientuje się, jakiego typu lakierem jest pomalowana panda? Znalazłem kod (249/f), ale nigdzie nie umiem doszukać się czy to lakier akrylowy czy nitrocelulozowy.