Dreamcatcher na hakowy oczywiście te montowane na klapie do mnie nie przemawiają, jeździłem z różnymi platformami i wieszakami na hakowymi ten co widzisz to intrepack ecoplatforma 4 - nie uchylny ale lepiej mocowany i sztywniejszy niż uchylne (jeździłem z uchylnymi i w większości wypadków i tak nie miałem dostępu do bagażnika, a ten nie uchylny jest sztywniejszy więc wolę planować jak się pakuje i jadę dalej na wakacje).
Mocowanie jest lepsze niż Thule, a cena taka jak dokładka na dodatkowy rower do Westfalii więc myślę, że warto. Eco 4 jest też lepsza od Eco 3 bo sztywniejsza i można przewieźć 4 rowery. System mocowania rowerów na tej platformie też jest najbezpieczniejszy dla rowerów i umożliwia mocowanie rożnych rowerów, podsumowując jedyna sensowna platforma w normalnych pieniądzach. System tej platformy jest taki że można ją wykorzystać do wożenia też innych rzeczy (jak w systemie Westfalii). O wyższości platformy nad mocowaniem dachowym nie będę wspominał bo wydaje się być oczywista;
1. nawet moja żona nasze dość duże rowery potrafi sama zamontować na bagażniku i przewieźć (te rowery jest mi trudno samemu zamontować na dach - przewoziłem tak ze 2 razy)
2. Rowerów nie trzeba rozkładać więc jedziemy gdzieś gdzie chcemy pojeździć, zdejmujemy rowery w 30 sekund i w drogę
(platforma jest zamykana na kuli haka)
3. Najważniejsza zaleta jazda z dużymi rowerami w trasę na dachu to porażka (nie mówię tu nawet o spalaniu) rowerów na platformie praktycznie w Pandzie nie czuć, a w większym aucie to już pełen luksus.
Dobra dość reklamy ogólnie powiem tak obok możliwości wypięcia przedniego koła i włożenia do auta rowerów (jak ktoś ma duże auto i nie za duże rowery i nie potrzebuje tylnych foteli) uważam, że platforma jest najlepszym systemem do transportu rowerów.
Ponieważ testowałem przed zakupem różne systemy wożenia rowerów i różne platformy mogę trochę w temacie doradzić jeżeli ktoś był by zainteresowany - teraz raczej po sezonie powinny być dobre ceny na tego typu sprzęt