stracone pokolenie Fiata - lata '90

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Re: stracone pokolenie Fiata - lata '90

Numer postu:#16  Postprzez Kamillo » Wt 20:53, 11 cze 2013

pewnie dlatego, że nawet patriotycznie nastawieni Niemcy, chętni wspierać głównie własną gospodarkę i własne marki, zauważyli wreszcie że przepłacają ze te VW (w dodatku wyposażone tak, że za wszystko trzeba było dopłatę robić...) i kupili trochę tych tańszych Fiatów i innych z kraju na "F" widząc, że te auta też już sa dobre
Kamillo
Instruktor

Panda: Seat Ibiza V (KJ)
Imię: Kamil

Numer postu:#17  Postprzez Nipro » Wt 21:10, 11 cze 2013

Dla mnie Fiaty to wspomnienia z dzieciństwa. Mam takie marzenie, żeby kupić Ritmo (koniecznie sprzed '82) i odpicować w stylu epoki. Jeśli chodzi o nowsze to widuję często np. mój sąsiad już od paru ładnych lat dojeżdża Palio Weekend.

I jeszcze historyjka sprzed kilku dni - parkując pod sklepem widzę dwóch facetów, którzy najwyraźniej się znają. Jeden idzie do swojego Punto I, a drugi pyta: "A czym ty jeździsz, Oplem?" Na to wlaściciel Punto odpowiada: "Fiatem. Fiaty najlepsze samochody!" Po czym wsiada, odpala silnik z piskiem paska klinowego i rusza. Za chwilę ja odpalam wysłużoną Pandę z podobnym piskiem i odjeżdżamy w świat ginących Fiatów :D
Nipro
Świeżak

Panda: 1.1 "srebrna taczka"

Numer postu:#18  Postprzez Kamillo » Wt 21:15, 11 cze 2013

wow, Ritmo !!! prawie już o nim zapomniałem. ale to bardzo, bardzo zamierzchłe czasy, nawet na takiego "starca" jak ja :D Ritmo chyba nawet zdobył tytuł Samochodu Roku... a jeśli nie on to 127 z całą pewnością.

a historia miłego spotkania super!
Kamillo
Instruktor

Panda: Seat Ibiza V (KJ)
Imię: Kamil

Numer postu:#19  Postprzez bart_tychy » Cz 11:51, 13 cze 2013

dziadek mojej ma regate rok 86 jak się nie mylę (pierwszy właściciel), sąsiadka ma palio weekend. Tipa stoją ( a przynajmniej z rok temu stały) na moim starym osiedlu. co do CC to tego chyba ze 3 stoją pod blokiem. Ostatnio nawet wychaczyłem stare cc mojej mamy. Kumpel ma kanta z silnikiem z poldka (skórzane siedzenia z cromy, elektryczne szyby i takie tam bajery). Ale Tychy mają trochę inną mentalność jeśli chodzi o fiaty.
bart_tychy
Klubowicz na emeryturze

Panda: była, ale nie ma :( jest paseratti
Imię: Bartek

Poprzednia strona

Powrót do Luźne tematy...