Olej silnikowy do Pandy
- michalijegopanda
- Bywalec
- Imię: Michał
- gadu: 6581933
Re: olej silnikowy
Ja już kupiłem Selenie 20K 10w40 4L za 146zł przez neta z kurierem. Po niedzieli wymiana. Planuję też wymianę oleju w skrzyni jaki proponujecie?
- Kamillo
- Instruktor
- Imię: Kamil
- gadu: 0
co prawda u mnie wymiana dopiero przed wakacjami będzie ale... pare pytan mam. u mnie silniczek zalany jest Mobilem Super 2000 10w/40. patrzę na allego i widzę olej OPEL GM o którym tu koledzy pisali. jakoś tani mi ten olej wygląda, cena niedużo różni sie od Lotosa półsyntetyka czy Platinum... cóż to za ustrojstwo ten Opel GM? dobre to czxzy nie? no i ELF Competition STI podobne ceny ma (no, ciut wyższe). i tak na przyszłość patriotyczne uczucia się we mnie odzywają by za Lotosem lub Platinum sie rozejrzeć, ale nie chciałbym zaszkodziś Pandzikowi... Co Koledzy proponujecie? zostać przez Mobilu czy kombinować zmiany? (przedział cenowy dla mnie akceptowalny to do 90 zł/4 litru już z kosztem dostawy)
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848 - Niebieska Strzała
- elitspro
- Fanatyk na emeryturze
- gadu: 4928172
nie jeździłem jeszcze na tym GM'ie, ale od wielu znajomych słyszałem same superlatywy o nim
dlatego też sam chcę się o tym przekonać.
- michalijegopanda
- Bywalec
- gadu: 6581933
Pojechałem wymienić olej silnikowy do warsztatu i poprosiłem też o wymianę oleju w skrzyni, mechanik się na mnie dziwnie spojrzał i spytał, po co masz jakieś kłopoty z lewarkiem i jaki mam przebieg? mówię że nie ma żadnych problemów a przebieg 67tyś. Troszkę spuścił oleju ze skrzyni no i rzeczywiście olej jest jasny więc sobie darowałem.
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
Ja mam z tymi olejami GM do czynienia od jakiegoś czasu. Jak narazie zatrzeżeń nie mam. Chodzą słuchy, że to jest Total brandowany przez GM
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
- tytusolk
- Klubowicz
- Imię: Sebastian
- gadu: 0
Jeżeli chodzi o GM to ostatnio doszły mnie słuchy że coś się popsuło z tym olejem i jakieś problemy są, ale mówię to co słyszałem bo z mojego doświadczenia (dwa auta zalewałem tym olejem) wszystko było OK.
jako że 5 lat pracowałem w GM to powiem że nie jest to total ani nic innego.
olej GM jest kiepski. syntetyka nawet nie leją do nowych aut!! leją castrola. druga bajka to castrol a castrol z allegro to dwie inne sprawy.
olej GM jest kiepski. syntetyka nawet nie leją do nowych aut!! leją castrola. druga bajka to castrol a castrol z allegro to dwie inne sprawy.
- moszczu
- Klubowicz na emeryturze
- gadu: 5748023
JDK pisze:ja też dzień temu wymieniłem olejnastępna wymiana za 10 000 tysięcy
Jędrek przy twojej ostrej (aż do odcinki ) jezdzie to olej powinien być wymieniany co 6000 tyś
- moszczu
- Klubowicz na emeryturze
- gadu: 5748023
JDK pisze:ja jeżdżę spokojnie
Ja też
- artuss7
- Specjalista
- gadu: 5510555
Ja kupiłem z rabatem 2l Selenie 20K za 63 zł w ASO więc czasami warto zapytać bo może być taniej niż na allego
wiadomo, zależy gdzie jest dany punkt ale ja akurat miałem ok. 1 albo 2 km